Vegdirektoratet frykter flere sykkelulykker

Vegdirektoratet frykter at regjeringens satsing på å øke antall gående og syklende vil føre til flere omkomne og skadde i trafikken.

Regjeringens mål er at trafikkveksten i byene i årene som kommer skal tas til fots, på sykkel og med kollektivtransport. Hvis utbyggingen av gang- og sykkelstier ikke går så fort som regjeringen legger opp til, kan dagens fortau, gang- og sykkelstier i verste fall få dobbelt så mange syklister og gående, noe Vegdirektoratet ikke ser fram til, skriver Aftenposten.

– Det blir en utfordring når mange flere syklister og fotgjengere skal dele de samme arealene i gaten, bilveien og på gang- og sykkelveiene. Vi har nylig satt i gang et femårig forsknings- og utviklingsprogram der vi blant annet ønsker å komme i forkant av de problemene vi vet vil komme på dette området, sier Guro Ranes, avdelingsdirektør for trafikksikkerhet i Vegdirektoratet.

Hun legger til at risikoen er større for å bli skadd eller for å omkomme som fotgjenger og syklist enn som bilist.

Syklistenes Landsforenings generalsekretær Rune Gjøs mener at en dobling av dagens sykkeltrafikk vil føre til stor økning av antall syklister på veiene. Han ser for seg at det kan oppstå konflikter med gående hvis sykkel- og gangveier ikke dimensjoneres riktig. Han legger til at han ikke har særlig tro på at utbyggingen vil skje i det tempoet som er lovet.