Bauwerk Parkett AG og Boen AS slår seg sammen

Bauwerk Parkett AG (“Bauwerk”) fra Sveits og Boen AS (“Boen”) fra Kristiansand slår seg sammen under navnet Bauwerk Boen gruppen.

Det nye selskapet vil den nest største aktøren innenfor parkettmarkedet i Europa med en omsetning på ca. 1.9 milliarder kroner.

- Effekten av sammenslåingen vil være styrkede markedsposisjoner for begge merkevarene og gi kundene et økt og forbedret høykvalitets produktspekter å velge fra, heter det i en melding fra selskapene.

Hovedkontoret vil ligge i Zurich, Sveits, og selskapet vil bli ledet av et team på syv personer – alle fra dagens ledelse i Bauwerk og Boen. Ny CEO vil bli Klaus Brammertz, CEO for Bauwerk, mens Thorleif Hals, CEO i Boen, vil bli vise CEO i det nye selskapet og være ansvarlig for integrasjonsprosessen.

Geir Wåland fra Kristiansand vil bli leder av Boen med fem salgsselskaper og rapportere til gruppens CEO.

Det nye selskapet har et samlet salgsvolum på 8 millioner m2 og genererer en omsetning på ca. 1.9 milliarder NOK. Antallet ansatte er ca. 1,400.

Når sammenslåingen er gjennomført vil dagens eiere av Bauwerk og Boen – Johan G Olsen Gruppen fra Kristiansand, Zurmont Madison og EBS Beteilungen AG, begge fra Sveits – eie ca. 1/3 hver av den nye Bauwerk Boen gruppen.

- Sammenslåingen vil føre til at den nye enheten får en meget sterk posisjon i tregulvmarkedet i Europa med de to salgsorganisasjoner og to sterke merkevarenavn i Bauwerk og Boen. Bauwerk er markedsleder for 2-lags parkett, mens Boen er en av de største leverandørene av 3-lags parkett i Europa. Salgskanalene til Bauwerk og Boen er også forskjellige ved at Bauwerk har hovedfokus på salg til gulvleggerfirmaer, mens Boen primært satser på distribusjon og salg igjennom handelsleddet. I de geografiske markedene i Europa utfyller de to selskapene hverandre godt. Bauwerk selger det meste av sine produkter i Sveits, Østerrike, Tyskland og Nederland, mens Boen på sin side har sine hovedmarkeder i Norge, Tyskland, Sverige, Frankrike, UK og Baltikum. Den nye gruppen vil operere i mer en 20 Europeiske land og vil være blant de tre største aktørene i de viktigste markedene, skriver selskapet i meldingen.

Boen og Bauwerk vil fortsette under sine respektive merkenavn og vil som en følge av denne sammenslåingen kunne tilby sine nåværende og nye kunder en rekke nye produkter.

Både Boen og Bauwerk sine individuelle strategier for videre vekst vil fortsette også etter sammenslåingen, men med en styrking internasjonalt gjennom eksisterende nettverk.

- Bauwerk Boen gruppen vil få en størrelse som sikrer konkurransekraften både på kort og i et langsiktig perspektiv. På kort sikt vil det spesielt være viktig å realisere de synergier som finnes med et forbedret tilbud til eksisterende og nye kunder, samt synergier ved innkjøp av innsatsfaktorene til produksjonen. Ytterligere synergier vil bli vurdert etter at sammenslåingen av Bauwerk og Boen er blitt godkjent av konkurransemyndighetene i enkelte europeiske land, skriver de.

- Med sammenslåingen av disse to økonomisk sterke selskapene så vil vi absolutt styrke vår posisjon vis-a-vis våre eksisterende kunder, samt styrke vår posisjon i det globale markedet, sier Klaus Brammertz, CEO i Bauwerk.

- I mine 30 år med internasjonal erfaring har jeg aldri opplevd at et nytt selskap med to salgsorganisasjoner og to sterke merkevarenavn gir så mange nye markedsmuligheter og flere muligheter for kundene, legger Thorleif Hals, CEO i Boen, til.