Hyttefolkets festhelg på Lillestrøm

Hyttefolk er stadig på jakt etter nyheter, og ikke noe sted er det flere av dem enn på Hytte2013 denne helgen på Lillestrøm.

Landets største hyttemesse åpnet torsdag og avsluttes søndag 10 mars. Før messen er slutt vil en av de besøkende ha vunnet et hyttebyggesett til 200.000 kroner.

- Hytte 2013 er denne gang en reinspikka hyttemesse. Vi høstet i 2012 gode erfaringer gjennom samarbeidet med Sjøen for alle. Nå har vi hallene for oss selv. Etter messens første to dager opplever vi at både publikum og utstillere trives med en messe som ikke blir ”forstyrret” av andre elementer, sier Tore Bjørnstad, som står i spissen for hyttemessen denne helgen.

Over 200 utstillere
De siste årenes hyttemesse på Norges Varemesse er blitt en institusjon blant publikum og utstillere, mener Bjørnstad.

I disse dager er over 200 utstillere på plass. Her får hyttegjestene gode tilbud på alt fra flotte tomter i fjellet til de artige duppeditter. Eller hva sier du til å dra hjem fra messa med en dings som gjør at du kan lade pc’en din fra vedovnen? For øvrig har årets messe et større innslag av interiør-utstillere enn noen gang.

Hovedattraksjonen under årets messe må vel være Drammens Hus & Hytters utlodning av et hyttebyggesett av bedriftens siste hyttemodell – Hytteliten.

Vinneren som vil være en av gjestene på messen, velger selv hvordan han eller hun vil designe hytta basert på moduler for til sammen 200.000 kroner.

Espegard har også en konkurranse hvor vinnersjansene er store. Ål-bedriften inviterer nemlig de besøkende til en konkurranse hvor vinneren kan være ”stikke av med” et komplett bålhus til 30.000 kroner.

Mye for barnefamilier
Hyttelivet er for hele familien. Da må en hyttemesse være det også, mener arrangøren. Et stort areal er reservert for barna, hvor de kan møte så vel Dyrene i Hakkebakkeskogen som andre ganske så ekte, levende firbeinte fra Bjørneparken i Flå.

- Vi sikter oss spesielt inn på barnefamiliene, de mange som skal etablere seg med hytte. Vi er inne i en tid med generasjonsskifte. Mange unge overtar 70-tallshytta til foreldregenerasjonen og ser behovet for oppgradering. Andre unge familier har planer om nytt. Vi vil at mor og far skal få romslig med tid til å utforske alt messen har å tilby og legger derfor til rette for mange aktiviteter for barna. Barna får også sin ”egen snekkerbu” hvor de kan spikke og lage spennende saker, avslutter Bjørnstad.