Sneeboer inntar det norske hagemarkedet

Det anerkjente redskapsmerket Sneeboer fra Nederland er nå å få kjøpt i Norge.

Sneeboer er anerkjent internasjonalt for sin høye kvalitet innen håndsmidde hageredskaper i rustfritt stål. Både ledende gartnere og hageentusiaster over hele verden har en forkjærlighet for de håndlagde redskapene, heter det i en pressemelding fra den nye norske forhandleren.

Rogalandsfirmaet Agapanthus AS har fått agenturet på redskapene i Norge og ser frem til å tilby Sneeboer til norske hageproffer og entusiaster.

Den nederlandske familiebedriften, som nylig kunne feire sitt 100 års jubileum, har ca 400 forskjellige redskaper i sortimentet.

Chelsea Flower Show
Agapanthus kom i kontakt med dagens eier Jaap Sneeboer på Chelsea Flower Show i 2012 og fikk landet en avtale om at de kunne representere det tradisjonsrike firmaet i Norge.

– Vi fikk sansen for produktene og tror at det vil være et marked for disse også i Norge, sier Morten Aga i Agapanthus.

Han forteller at Sneeboer har benyttet veletablerte produksjonsmetoder gjennom flere generasjoner. Det tradisjonelle og solide bevares, samtidig som firmaets fagfolk konstant er på jakt etter å utvikle nye redskaper samt videreutvikle de etablerte

Spesialstål
De håndlagde produktene blir håndtert av 5-6 forskjellige personer før de er ferdige for levering. Materialet er spesialstål, som består av en hemmelig legering.

Foreløpig selges redskapene fra nettbutikkeen www.sneeboer.no.

– Vi vil jobbe med å få til distribusjonen ut til spesialbutikker, slik som designerbutikker og lokale gartnerier som ønsker å tilby det mer spesielle. Vi har et lager i Norge, men vi har foreløpig ikke hele sortimentet lagerført, sier Aga.

Han forteller at de vil supplere etterhvert som man ser hvilke varer kundene vil ha. Det er også en del av sortimentet som ikke vil være hensiktsmessig for det norske markedet.