Det går hull på en 1.000-liters dunk med «diesel» under beredskapsøvelse på K2A Fornebubanen. Foto: Implenia

Det går hull på en 1.000-liters dunk med «diesel» under beredskapsøvelse på K2A Fornebubanen. Foto: Implenia

Arrangerte beredskapsøvelse hvor en 1000-liters tank med diesel ble påkjørt

Nylig arrangerte Implenia sin HMS-uke, hvor det på den ene prosjektet, K2A Fornebubanen, ble arrangert beredskapsøvelse hvor en 1.000-liters tank med «diesel», i virkeligheten et gift- og luktfritt fargestoff, ble påkjørt.

– Vann flommet ut i dagsone og arbeiderne til stede måtte håndtere den potensielt livsfarlige hendelsen. Nødetatene ble tilkalt og sammen med de ansatte gikk de gjennom hendelsesforløpet.

– En øvelse vil alltid oppleves annerledes enn et virkelig nødstilfelle, og jeg er fornøyd med at den første reaksjonen til kollegaene mine var å forsøke å stoppe hendelsen og varsle både organisasjonen og nødetatene. Det var helt riktig, sier HMS-leder på K2A Fornebubanen, Kristjan Einarsson, i en pressemelding fra selskapet.

Implenias HMS-uke ble arrangert i starten av september på alle Implenia Norges prosjekter. Temaet var «Hva kan jeg gjøre?».

Ulike arrangementer ble satt i stand fra Engeløya i nord til E39 Lyngdal i sør.

Foto: Implenia

Foto: Implenia

E39 Lyngdal-prosjektet fikk besøk av administrerende direktør i Implenia Norge, Berger Johannessen.

Hvert år utdeler Implenia HMS-prisen i form av en blank gullhjelm og pengepremie til en person, team eller prosjekt som har gjort en særlig innsats innen helse og sikkerhet i løpet av året som har gått. I år vant Tord Håvard Eiken, som er yrkesarbeider på E39 Lyngdal, denne prisen.

– Tord Håvard stiller alltid opp uansett hva som skjer i tunnelen og legger alltid opp til god HMS i arbeidsoperasjoner. Han bidrar til at det holdes en fin flyt på arbeidsplassen når det er travle dager som gjør det lettere å ha oversikt og kontroll, forteller HMS-leder på E39 Lyngdal, Glenn Lonebu, i meldingen.