Arrangerer stor OPS-konferanse i Oslo

Tekniske Foreningers Servicekontor (TFSK) inviterer både offentlige og kommersielle aktører til den største norske OPS-konferansen noen sinne.

Torsdag 28. november arrangeres OPS-konferansen 2013.

Her skal både entreprenører, leverandører, investorer, prosjektrådgivere, jurister og offentlige aktører tilegne seg og dele erfaringer og tanker om offentlig privat samarbeid i Norge.

Les også: OPS-konferansen 2013

Ansvarlig for gjennomføringen av konferansen, studiesjef i TFSK, Eivind Moen, forteller at timingen for konferansen ikke akkurat er tilfeldig.

– Vi begynte planleggingen av OPS-konferansen allerede da det så ut som om vi ville få et regjeringsskifte i Norge. Da den nye regjeringen var et faktum, var vi klare med programmet, sier han til Byggeindustrien.

Hett tema

Programmet for konferansen er en blanding av generell diskusjon rundt muligheter og utfordringer ved OPS, samt mer spesifikke erfaringer og betraktninger. Hele kjeden i OPS-gangen blir behandlet i en form eller en annen under konferansen som varer fra ni til fire torsdag 14. november.

– Jeg håper og tror at vi har et interessant program som vil være aktuelt for mange. Det er stor interesse for OPS i bransjen, og vi har fått veldig tydelige politiske signaler om at OPS blir et hetere tema i årene som kommer enn under den forrige regjeringen, sier Moen.

Les også: Vegdirektøren hilser OPS og utbyggingsselskap velkommen

Hvorfor OPS?

Første innlegg i konferansen etter innledningen er et vitnesbyrd til den nye regjeringens satsing på OPS. I foredraget «Hvorfor velge OPS i Norge?» snakker samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen om de fordeler regjeringen ser for seg ved økt bruk av OPS i statlige og kommunale prosjekter.

Spesielt i samferdselsprosjekter, forteller Moen, er OPS et hett tema. Men også i bygg og eiendom har OPS-prosjekter allerede blitt aktuelle.

– Vi snakket først om en spesialisert OPS-konferanse for samferdselsprosjekter, men mange av temaene ved OPS er like både med tanke på vei og jernbane og i bygg og eiendom. Derfor har vi nå en konferanse hvor de deltakerne som først og fremst er interesserte i bygg og eiendom, vil ha stor nytte av foredragene fra samferdselssektoren, og vice versa, sier Moen.