Illustrasjonsfoto: Trond Joelson

Illustrasjonsfoto: Trond Joelson

Arrangerer stor betongkonferanse i Oslo

I neste uke går fib international congress 2022 av stabelen på The HUB i Oslo. Det er ventet flere hundre deltakere, og det er lagt opp til et omfattende faglig program-

The International Federation for Structural Concrete (fib)

Fib, Fédération internationale du béton, er en ideell forening dannet av 41 nasjonale medlemsgrupper i 104 land og omtrent 1.000 bedrifts- og individuelle medlemmer. Fibs oppgave er å utvikle på internasjonalt nivå studiet av vitenskapelige og praktiske forhold som er i stand til å fremme den tekniske, økonomiske, estetiske og miljømessige ytelsen til betongkonstruksjoner. Fakta: Norsk Betongforening

Konferansen, som arrangeres 12.-16. juni, arrangeres hvert fjerde år.

Arrangøren melder om et innholdsrikt program med blant annet Rayman Johansen, Arianna Minoretti, Morten Engen, Kjell Skjeggerud, Andrew Minson og Steinar Helland som keynote speakers. Totalt er det lagt opp til over 300 foredrag fordelt på fem delsesjoner. Terje Kanstad har ansvar for gruppen som har revidert alle innleggene og kan melde om svært god bredde i temaer og at det blir mye interessant å få med seg.

Tema for konferansen er Concrete Innovation for Sustainability, og mange innlegg dreier seg om materialutvikling, CO2-reduksjon, ressursoptimalisering, smart design og andre bærekraftsrelaterte temaer. Det blir også et innholdsrikt sosialt program med Get Together allerede søndag kveld, Welcome Reception mandag og Congress Dinner onsdag kveld med utdeling av prisene fib Outstanding Construction Awards og vinnere av Innovation Contest, og minikonsert med Håvard Gimse. Det er over 400 påmeldte fra alle deler av bransjen og fra hele 41 land.

Fib international congress 2022 arrangeres av Norsk Betongforening og Tor Arne Martius-Hammer er leder for organisasjonskomiteen.

Tor Arne Martius-Hammer. Foto: SINTEF

Tor Arne Martius-Hammer. Foto: SINTEF

– Siden oppstarten i 2002 i Osaka har fib-kongressene, som arrangeres hvert fjerde år, fått et utmerket rykte som en viktig verdensomspennende mulighet for utveksling av avansert kunnskap innen betongkonstruksjoner. Norge har alltid hatt en sterk posisjon i fib, både gjennom presidentskap og arbeid i tekniske komiteer. Å få kongressen til Norge styrker vår posisjon, og dermed muligheten for å påvirke arbeidet som gjøres i fib, sier Tor Arne Martius- Hammer i en pressemelding.

Cecilie Hagby

Cecilie Hagby

– Dette er et stort arrangement med mye logistikk som skal falle på plass. Norsk Betongforening er glad for å ha Tekna i ryggen for å sikre en god og profesjonell gjennomføring. Det er et høyt faglig nivå på konferansen og vi er begeistret for muligheten en slik konferanse gir til å utveksle erfaring med bransjekollegaer fra hele verden. Særlig er det bra å merke seg mange norske innlegg som viser at det foregår svært mye interessant når det gjelder betong og bærekraft her til lands, sier Cecilie Hagby, daglig leder for Norsk Betongforening, i meldingen.

Organisasjonskomiteen består av:
Tor Arne Martius-Hammer, Sintef Community
Andreas Sjaastad, Veidekke
Jan Eldegard Hjelle, Betongfokus
Trygve Isaksen, Norconsult
Henny Cathrine Braarud, Norsk Betongforening/Tekna
Siri Engen, Norsk Betongforening/Tekna
Cecilie Hagby, Norsk Betongforening