En gammel sildoljetank nedenfor Stakkevollvegen i Tromsø sentrum holder på å bryte sammen, trolig som følge av store snømengde. Foto: Rune Brustad-Hanssen / NTB scanpix

Arbeid med å tømme ståltank i Tromsø pågår ennå

Arbeidet med å tømme en ståltank i Tromsø sentrum som holder på å bryte sammen, har pågått i hele natt og holder på ennå, opplyser politiet tirsdag morgen.

Ståltanken nedenfor Stakkevollvegen i Tromsø er i ferd med å kollapse, trolig som følge av store snømengder. Tanken er en gammel sildoljetank og inneholder ensilasje, det vil si silofôr. Arbeidet med å tømme tanken har pågått hele natten innenfor avsperret område. Stakkevollvegen blir værende stengt fram til situasjonen er avklart, og tanken er sikret.

– Arbeidet med tømming av tanken pågår fortsatt og vil i verste fall pågå ut dagen. Stakkevollvegen er sperret forbi stedet og vil forbli det til tanken er sikret. Det er skiltet omkjøring fra begge sider, skriver politiet på Twitter klokka 6.15 tirsdag.

Politiet fikk melding om at det kom smell fra tanken klokken 21.10 mandag kveld.

– Vi rykket ut og konstaterte at den var deformert. Veien forbi stedet ble derfor stengt, sier operasjonsleder Eirik Kileng i Troms politidistrikt til NTB.