Foto: Elin Fykerud Johannessen/Statens vegvesenFoto: Elin Fykerud Johannessen/Statens vegvesenFoto: Elin Fykerud Johannessen/Statens vegvesenFoto: Elin Fykerud Johannessen/Statens vegvesenFoto: Elin Fykerud Johannessen/Statens vegvesenFoto: Elin Fykerud Johannessen/Statens vegvesenFoto: Elin Fykerud Johannessen/Statens vegvesenFoto: Elin Fykerud Johannessen/Statens vegvesen

Åpnet ny rv 36 Skyggestein - Skjelbredstrand

Tirsdag åpnet det første av de to store Bypakke Grenland-prosjektene som er ferdig. 

Det er bygd en 3,5 kilometer ny vei mellom Skyggestein og Skjelbredstrand nord i Skien. Det betyr at de vanskelige Brekka-svingene utgår og veien kortes ned med en kilometer, noe som er viktig for næringslivet i området.

Byggherre for prosjektet er Statens vegvesen, med Implenia Norge som hovedbedrift.

Prosjektet er gjennomført med over en kvart million arbeidede timer uten H1-skader, og prosjektet ble overlevert til avtalt tid og innenfor kostnadsrammen.

Mer enn 50 ulike virksomheter har vært inne på prosjektet, med en stor andel lokale selskaper.

- Prosjektet er gjennomført med godt samarbeid og høyt fokus på samordning av aktiviteter og fokus på god HMS og kvalitet. Dette er oppnådd med godt samarbeide og høyt fokus fra byggherren og Implenia som hovedbedrift og ikke minst de selskaper som har vært inne for å gjøre en jobb på prosjektet, heter det i en pressemelding.