Åpner Strømsåstunnelen

Lørdag 25.februar klokken fire om ettermiddagen åpner Statens vegvesen E134 Strømsåstunnelen igjen etter en uke med stengt tunnel og anleggsarbeid.

Det skriver Vegvesenet i en pressemelding fredag.

–Vi er veldig fornøyde med å åpne tunnelen en uke før det som var planlagt, sier Odd Grette, prosjektleder i Statens vegvesen.

Arbeidet inne i tunnelen har, ifølge pressemeldingen, ikke støtt på noen problemer av særlig størrelse. Været har vært såpass mildt at betongen som er sprøytet i hvelvet har herdet fint, skriver Vegvesenet.

–Vi ønsker igjen å takke trafikantene for hjelpen. Mange har valgt andre måter å komme seg frem på i tiden med stengt tunnel. Vi vet at det har vært krevende for mange å få logistikken til å gå opp, både på jobb og hjemme. Det har vi stor respekt for. Tusen takk for tålmodigheten, avslutter Grette.

Dette har Vegvesenet gjort i Strømsåstunnelen:

  • Revet ned en lengde på omtrent 40 meter (omtrent 600 kvadratmeter) av taket i tunnelen
  • Rensket bort løst fjell
  • Sikret fjellet med omtrent 130 sikringsbolter og et ti centimeter tykt lag sprøytebetong. (I alt omtrent 170 tonn betong)
  • Bygget opp taket, bestående av rundt 600 kvadratmeter isolasjon og omtrent 125 tonn armert betong. Taket er festet med drøyt 340 bolter