Hopp i havet. Badebrygga med stupebrett inviterer til badeliv i fjorden. Foto: Geir Anders Rybakken Ørslien

Åpner Bekkelagsbadet 23. mai

Oslo Havn åpner den nye aktivitetsparken på Ormsund. Byråd for næring og eierskap, Marthe Scharning Lund klipper snoren.

Den offisielle åpningen skjer ved stupebrettet kl.17. Deretter fortsetter folkefesten på Bekkelagstunet. Arrangementet er i samarbeid med Fjordtunet og Nordstranddagene.

Opplev konsert med Maria og Hans Marius H. Mittet, Laura Dodson, skolekoret, barnekoret, Nedre Bekkelaget skolekorps, voksenkoret Bølgebrus og flere. Se akrobatikkshow i parkouranlegget med mulighet for krasjkurs, miljøshow, den staselige Colin Archer, fridykkerne Spearos, opplev marked- og naturverksted og lær av Pia i Passion for Ocean.

Det blir morsomme aktiviteter og enkel, gratis servering i parken fra kl. 16. Åpningen inngår i Miljøhovedstaden 2019.

Parken er på ca.12 mål, som er nesten er like stor som Birkelunden på Grünerløkka. Her er det stupebrett og badebrygge, utendørs parkour, sandvolleyballbane og ballbinge. Nabolaget og bydelen har bidratt med gode innspill og ønsker for den nye parken. Mange vil nok sette pris på et nytt permanent toalettbygg og utedusj. Det er lagt til rette for grilling, foodtrucks og iskremvogner.

Parken er tegnet av landskapsarkitektene i Bar Bakke AS. Agro Anlegg As har laget grøntområdet. Oslo Havn har brukt ca. 25 millioner kroner på parken.