Ap vil ha flere lærere og mer realfag i skolen

TIMSS-undersøkelsen viser at norsk skole er på rett vei, men ikke i mål når det gjelder realfagene, sier utdanningspolitisk talsperson Marianne Aasen i Arbeiderpartiet.

Marianne Aasen. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

Trass i at norske femteklassinger nå er de flinkeste i Norden i matte, vil hun ikke sette to streker under påstanden om at TIMSS-resultatene viser at Høyre-skolen består med glans.

– Dette handler om en utvikling over tid i norsk skole, og noe har vi lyktes ganske bra med, som tidlig innsats og matte i barneskolen Men det er ikke bra at så få fortsetter med matematikk videre, sier hun til NTB.

Blant annet viser TIMSS-studien at elever i videregående skole fortsatt gjør det svært dårlig i algebra, med bare en marginal oppgang siden bunnåret i 2008.

Større lærertetthet og mer satsing på naturfag er blant tingene Aasen utfordrer kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) til ta tak i.

– Det er for mange elever i store klasserom. Vi er heller ikke i mål når det gjelder læringsmiljø. Det er fortsatt for mange barn som mobbes på skolen, sier hun.

Selv har Ap satt av 1 milliard i sitt alternative budsjett til blant annet flere lærere.

– Vi vil bruke mere penger på skolen, sier Aasen.