Ap faller, SV fram på ny måling

Arbeiderpartiet faller mest, men beholder fortsatt posisjonen som landets største parti. Sosialistisk Venstreparti er blant de som går mest fram, ifølge en måling som InFact har laget for VG

Stoltenberg har flere Twitter-tilhengere enn SV har velgere

Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) har flere tilhengere på Twitter enn Sosialistisk Venstreparti hadde velgere ved forrige valg.

Stoltenberg følges av over 125.000 personer på Twitter. Det er flere enn det SV fikk stemmer fra ved forrige stortingsvalg, skriver Stavanger Aftenblad.

Avisens opptelling viser at ti av 20 regjeringsmedlemmer er på Twitter og at 80 av de 169 folkevalgte på Stortinget også er på Twitter.

– Det er en type kommunikasjon som skaper nærhet til folket. En viktig del av det å være politiker er å være tilgjengelig, lytte, delta i samtaler med mennesker. Det gjør jeg på TV og radio, og sosiale medier gir en ny dimensjon til dette, enten noen taler til meg eller jeg taler til dem, sier Stoltenberg.

Noen ganger skriver han sine egne meldinger på Twitter, andre ganger er det hans rådgivere som gjør det etter at han har godkjent innholdet.

SVs kommende partileder Audun Lysbakken har til sammenligning litt over 13.500 følgere på Twitter. Høyre-leder Erna Solberg har 25.500 følgere og Venstreleder Trine Skei Grande har over 11.300 følgere. Frps partileder Siv Jensen har nesten 18.000 følgere. (©NTB)