Illustrasjon: Rodeo arkitekter

Anthon B. Nilsen, Entra, OBOS og Skanska spleiser på ny bru i Oslo

Anthon B. Nilsen, Entra, OBOS og Skanska går sammen med Oslo bystyre for å bygge en ny gangbru over Akerselva like ved Skanskas norske hovedkontor.

Det skriver Oslo-avisen VårtOslo i en artikkel på sine nettsider.

– Vi er opptatt av området rundt oss, og ønsker mer folkeliv, kafeer, butikker og at det blir trygt å ferdes også langs denne nedre delen av Akerselva, sier administrerende direktør Peder Chr. Løvenskiold, i Anthon B. Nilsen Eiendom til avisen.

Sammen med Skanska, Entra og OBOS har Anthon B. Nilsen forpliktet seg både til bygging av ny bru og til en generell opprusting av området på og rundt Elgsletta i Oslo. Samlet tar de tre næringslivsaktørene halve regningen på over 5,5 millioner kroner. Resten av regningen får Høyre med seg et samlet bystyre på å betale.

– Ideen til dette vellykkede samarbeidet mellom privat næringsliv og kommune kom da jeg tilfeldigvis endte i prat med en ansatt i Skanska. Entreprenørselskapet har hovedkontoret sitt her ved Elgsletta, og opprustingssaken lå brakk i byråkratiet. Men med Skanska startet snøballen å rulle. Deretter ble både Entra, OBOS og Anthon B. Nilsen med. Så tok jeg kontakt med Rødt, SV, Ap og Miljøpartiet. De var også positive, sier Høyres James Stove Lorentzen til VårtOslo.

– Uteområdene der Skanska holder til, er like viktige som kontor- og driftsbygningene våre. Vi bryr oss om byen og ønsker å bidra til byutvikling, forklarer ansvarlig for samfunnskontakt, Eline Rølles Friis, i Skanska.