Annonsørinnhold
Om Annonsørinnhold på bygg.no
Sto Norge leverer håndpussede fasader og kan skilte med et unikt spekter av farger og teksturer som skreddersys til hvert enkelt prosjekt. Her viser Ole Magnus Ruud frem fargerike fasadeløsninger levert av Sto Norge til Sjøparken i Stavern.

Sto Norge leverer håndpussede fasader og kan skilte med et unikt spekter av farger og teksturer som skreddersys til hvert enkelt prosjekt. Her viser Ole Magnus Ruud frem fargerike fasadeløsninger levert av Sto Norge til Sjøparken i Stavern.

Nyansatt in-house arkitekt i Sto Norge vil satse på lagspill

Som nyansatt in-house arkitekt i Sto Norge, ser Andrea Rosengren frem til å samarbeide med arkitekter, utbyggere og fagarbeidere som setter sitt preg på bybildet. Hun er opptatt av lagspill og syns det er viktig å løfte blikket fra tegnebrettet for å se helheten i prosjekter.

Annonsørinnhold

– I motsetning til et "vanlig" arkitektkontor, hvor store deler av tiden tilbringes foran en skjerm, vil Sto Norge være en god mulighet til å få en enda bedre forståelse av hvordan det jobbes i kulissene, sier hun.

Arkitekten er opptatt av å kombinere teoretisk kunnskap med praktisk erfaring, og ser frem til å utveksle erfaringer med nye kollegaer i Sto.

– De sitter på enormt mye kunnskap og praktisk erfaring.

Andrea Rosengren ser frem til gode, faglige diskusjoner med kunder og byggherrer rundt fargevalg, materialvalg og arkitektoniske vurderinger i tiden som kommer.

Andrea Rosengren ser frem til gode, faglige diskusjoner med kunder og byggherrer rundt fargevalg, materialvalg og arkitektoniske vurderinger i tiden som kommer.

Klikk for større versjon

Arbeid i solidaritet resulterer i kreativitet
Rosengren, som er utdannet ved Arkitekthøyskolen i Oslo, har under hele studietiden vært ansatt ved et arkitektkontor. Hun har rukket å opparbeide seg bred erfaring - også internasjonalt. I studietiden tegnet, konstruerte og bygget studentene en grunnskole for skoleelever på landsbygda i Kenya.

– Det var en veldig lærerik erfaring. Vi bygget skolen stein for stein, bokstavelig talt.

I fellesskap fant vi gode løsninger på kompliserte utfordringer knyttet til vannforsyning, drenering, vannfordrøyning og ventilasjon, forteller hun.

– En kreativ løsning var å løfte selve taket opp fra bygget, forme det til en "V" og bruke det til vannansamling. Slik fikk vi bygget et ordentlig skolebygg for barna på et sted uten teknologi, elektrisitet og innlagt vann, legger Rosengren til.

Selve tomten var finansiert av norske midler via veldedighet. Studentene fant selv sponsorer til å finansiere byggematerialer, blant arkitekter og entreprenørbedrifter lokalt i Oslo.

Synes igjen i bybildet
Arkitekten motiveres av å levere bygg og fasader som synes igjen i bybildet.

– Bevegelser som arkitektopprøret har utfordret etablerte forestillinger om farge, -og materialvalg. Både utbyggere og innbyggere blitt mer bevisst på hvordan eksteriør, fasader og farger påvirker oss, mener hun.

– Viktigheten av å tenke på hvordan sluttproduktet påvirker brukeren, omgivelsene og miljøet kan ikke understrekes nok. Som ansatt hos Sto ønsker jeg å veilede kunder og forbrukere med refleksjon og ettertenksomhet. Jeg vil foreslå, og forklare hvorfor valg bør tas, eller ikke – samtidig som klienter når sine ønskede mål, påpeker Rosengren.

– Sto Norge trer nå inn i en mer digitalisert æra der vi allerede i en veldig tidlig fase kan visualisere og oversette kundenes visjoner og tanker til noe håndfast og konkret. Visuelt materiale er ikke bare et effektivt verktøy - det skaper også en mer inkluderende kommunikasjon og grunnleggende forståelse mellom alle involverte parter, legger hun til.

God kunnskap
Andrea Rosengren berømmer sine nye kollegaer i Sto Norge for god kunnskap, teknisk innsikt og erfaring. Ole Magnus Ruud har nylig vært ansvarlig for å levere gode fasadeløsninger til Urtekvartalet - et spennende prosjekt med en unik fasadeløsning, uvanlige vinkler. Han syns det er ekstra hyggelig å ha levert fasader til et rehabiliteringsprosjekt som belønnes med miljøsertifiseringen BREEAM NOR Excellent.

– Sertifiseringen er basert på kompliserte regnestykker med mange innvirkende faktorer, så vi kan ikke ta æren for dette, påpeker Ruud, men legger til at gode fasadeløsninger vil virke positivt for miljøet med tanke på varmetap, ventilasjon, og bevaring av byggets levetid.

Fasadesystemet Sto Ventec, som er brukt i dette prosjektet, er en fuktsikker, luftet og drenert fasadekledning med ­dokumentert brannsikkerhet. Platene består av resirkulert glassgranulat, istedenfor sement, og tillater dermed større flater ettersom de ikke beveger seg.

Sto Ventec kan monteres som én enkelt flate helt opp til 4000 kvadratmeter, forklarer Ruud.

– En pall med Sto Ventec veier nemlig 600 kilo. Ferdig montert tilsvarer dette 13 kg per kvadrat ferdig fasade.

I tillegg til miljøbesparelser og bedre HMS, reduseres timeforbruk i forbindelse med transport og montering. Sto Armat Classic pussen, kommer ferdig blandet i spann og kan settes rett på veggen.

Rosengren syns det er positivt at Sto Norge tar bærekraft på alvor, og har fokus på gjenbruk og reduksjon av CO2 utslipp:

– I en fremtid hvor miljøbesparelser skal kalkuleres inn i kontrakten vil resirkulerbare produkter og lavere karbonavtrykk bli stadig viktigere. Sto Norge er opptatt av å unngå bruk av miljøfarlige stoffer i produksjonen og i produktene.

Annonsørinnhold
Sto

Sto Norge AS inngår i det tyske konsernet Sto AG, en av verdens ledende leverandører av fasadesystemer. Sto utvikler, produserer og markedsfører produkter innen områdene:

Fasade
Interiør
Gulv
Betong

Artikler fra Sto
Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har åpnet opp for et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.