Annonsørinnhold
Om Annonsørinnhold på bygg.no
Animasjoner: Carlsberg Byen/Cadwalk // Foto Bohrs Tårn: Andreas Raun

Animasjoner: Carlsberg Byen/Cadwalk // Foto Bohrs Tårn: Andreas Raun

Foldedører av glass i Carlsbergbyen

Høydepunkter som tåler alle typer vann - Solarlux foldedører bidrar til prosjekt som forandre Københavns skyline.

Annonsørinnhold

Den første ideen til foldedører av glass fra Solarlux startet i 1983 på en ølbrikke. Nå integreres foldedører av glass fra Solarlux i flere boligblokker som bygges på stedet for den tidligere Carsberg-bryggeriet i hjertet av København. En tilfeldighet? Ikke bare det. For under produktutviklingen for det ambisiøse prosjektet, var det nettopp en slik levende innovasjonskraft som Solarlux har hatt helt fra starten som ble etterspurt.

Carlsbergbyen: En ny bydel med historiske bygninger
Frem til 2024 bygges det en ny bydel på området til det tidligere Carlsberg-bryggeriet i midten av København: Carlsbergbyen – en livskraftig blanding av boliger, arbeidsplasser, kultur og underholdning. Like ved Carlsberg fyrtårn, som ble oppført i 1883, bygges det i dag nye blokkprosjekter. Hertil teller Pasteurs tårn, som med sine 120 meter vil være Københavns høyeste bygning når det er ferdigbygget. Sammen med Bohrs tårn og Dahlerups tårn vil disse bygningene endre Københavns skyline på en vesentlig måte.

Animasjoner: Carlsberg Byen/Cadwalk // Foto Bohrs Tårn: Andreas Raun

Animasjoner: Carlsberg Byen/Cadwalk // Foto Bohrs Tårn: Andreas Raun

Klikk for større versjon

Nye tårnprosjekter i København
I planleggingsfasen ble det lagt særlig vekt på ivaretakelsen av de eksisterende byggematerialene. Målet: Grunnleggernes pionerånd og produktive energi skulle holdes i live, siden de transformerte landskapet og ledet vei inn i fremtiden. Hver av høyblokkene besvarer de eksisterende bygningene i arkitekturen sin. Slik unngår de at de ikke passer inn i det voksende nabolaget. Det er også en annen ting som skaper en forbindelse: Fasadene på alle boligblokkene er utstyrt med takhøye vinduer og små uteplasser, som kan åpnes opp, også i de øvre etasjene. Høyblokkene bygges for øyeblikket stykkevis. Og akkurat som sin innovative forgjenger, det lille fyrtårnet, drar de også fordel av tekniske nyskapninger.

Gjennomsiktighet, funksjon og slagregnstetthet – en målkonflikt?
Et av høydepunktene i disse leilighetene er de franske balkongene og uteplassen. De skaper lyse rom og en naturlig boligfølelse. Det passer perfekt til livsstilen til Københavnbeboere: De nyter lange, lyse dager om sommeren og gjør det koselig i resten av året, når det er snø, vind og regn som hersker. For gjennomføringen av de store vindusåpningene var det et lite utvalg av produkter fra forskjellige produsenter å velge blant.

Foldedører av glass oppfylte de designmessige kravene perfekt: Glassflatene kan åpnes helt, uten at det store glasspanelet rager inn i rommet, siden den åpne panelstabelen til glassfoldedøren «parkeres» kompakt til siden. Overholder de også de ekstremt høye kravene til slagregnstetthet?

Krave om slagregnstetthet som er langt over standarden
Den ubeskyttede fasaden i opptil 120 meters høyde gjorde at det krevdes en slagregnstetthet på opptil 1200 Pa (Pascal). I Norge reguleres slagregnstetthet i henhold til NS-EN 12208. Den høyeste klasse 9A for ubeskyttede vinduer og dører krever 600 Pa – og dette gjelder allerede for regn som slynges mot bygningen ved vindstyrke 11.

Solarlux påtok seg utfordringen: Forskningsavdelingen utviklet et trepanels foldedør av glass basert på Highline-systemet. Prototypen ble så testet i den interne testbenken – og det gjorde også bygningstilkoblingene: Etter at de påkrevde 1200 Pa ble oppnådd, gikk ingeniørene opp enda et trinn, og selv ved hele 1350 Pa holdt systemet vårt stand mot regnet.

Animasjoner: Carlsberg Byen/Cadwalk // Foto Bohrs Tårn: Andreas Raun

Animasjoner: Carlsberg Byen/Cadwalk // Foto Bohrs Tårn: Andreas Raun

Klikk for større versjon

Engineering by Solarlux: Mer enn det tekniske systemet
I disse dager skrives ingenting av dette ned på ølbrikker, i stedet bruker Solarlux topp moderne programvare. Men holdningen er fortsatt den samme: Produsenten av fasadekomponenter ser seg om etter den beste løsningen – og skaper den så selv. Det er derfor den tyske bedriften passer perfekt til dette ambisiøse og innovative prosjektet i Carlsbergbyen. Solarlux sine foldedører av glass sørger allerede for godt lysinnfall i fire boligblokker, hvor de gir direkte tilgang til den omliggende storbyen, samtidig som det er både koselig og trygt inne selv når det regner og stormer som verst.

Animasjoner: Carlsberg Byen/Cadwalk // Foto Bohrs Tårn: Andreas Raun

Animasjoner: Carlsberg Byen/Cadwalk // Foto Bohrs Tårn: Andreas Raun

Klikk for større versjon

MØT SOLARLUX I NORGE PÅ BYGG REIS DEG 2021!
I år er det tid igjen - Bygg Reis Deg -messen åpner dørene igjen, og Solarlux Scandinavia er selvsagt med fra starten. Du er velkommen til å besøke vår stand B02-22! Du kan også møte oss i forbindelse med Det Norske Byggemøtet og finne ut mer om Carlsberg Byen-prosjektet og de tekniske løsningene som brukes der. Vi ser fram til å se deg!

Les mer om Carlsberg Byen og Solarlux foldedører her

Annonsørinnhold
Solarlux

I mer enn 35 år har Solarlux stått for utmerket kvalitet i produksjonen av foldedører, skyvedører, balkonginnglassinger, fasadeløsninger, vinterhager og hagestuer. Grunnlagt av Herbert Holtgreife, ledes dette Tyskland-baserte selskapet med hovedkontor i Melle nå av sønnen Stefan. Rundt 1000 engasjerte og idérike medarbeidere rundt om i verden står daglig bak dette familieselskapets suksess. Arkitekter, byggherrer og håndverksfirma, privatkunder og husbyggere får optimal kundeservice og teknisk feilfrie produkter fra Solarlux. Med Solarlux sin produksjonsstandard «Made in Germany» er utmerket design og sertifiserte produkter like naturlig som sofistikerte spesialløsninger som er skreddersydd for nettopp ditt byggeprosjekt. Et tillitsfullt og samarbeidsvillig partnerskap fullender tilbudet vårt.

Les mer og bli bedre kjent med oss

Artikler fra Solarlux
Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har åpnet opp for et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.