Annonsørinnhold
Om Annonsørinnhold på bygg.no

Tid for å kappe kabelen

Det er tid for oppussing, ombygging, renovering, istandsettelse m.m

Annonsørinnhold

Rundtom i landet bygges det som aldri før, og håndverkerne er mer opptatt, enn noensinne. Mer arbeid betyr ofte flere ansatte og mer rot på arbeidsplassen. Et moment som kan være medvirkende til arbeidskader, er kabler på byggeplassen. Ved å velge batteridrevet verktøy slipper man å styre med skjøteledninger,og det beste – du slipper å lete rundt og være avhengig av en stikkontakt. Slutt på strømagregater, bensindunker og andre tunge produkter.

De aller fleste batteridrevne maskinene gir vesentlig mindre lyd enn bensindrevne maskiner. Unødvendig høyt lydnivå er ikke godt for hverken en selv eller omgivelsene. Redusering av støy er viktig for optimale arbeidsforhold og minst mulig slitasje på brukeren.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk for større versjon

Et verktøy som kan være din beste venn på byggeplassen, og som ofte er forbundet med lange skjøteledninger og strømavhengig – er kapp og gjærsag. Kapp-/gjærsagen er et smart verktøy. Den gjør det enkelt å lage vinklede snitt til pene sammenføyningner, og den sager helt rett hver gang. Skal der bygges terrasse eller lignende prosjekter, hvor man skal kappe mange like emner, finnes det neppe en mer velegnet sag til oppgaven.

Som navnet antyder, har den flere funksjoner: Kapp-/gjærsagen kan kappe rett over, for eksempel kutte lister og bord i ønsket lengde. Eller sagbladet kan dreies fra 0 til 45 grader til begge sider og dermed sage i en innstilt vinkel på skrå. En tredje mulighet er å vippe og sage på skrå, liggende fra 0 til (normalt) 45 grader.

Ofte kan de små sagene vippes 45 grader fra loddrett mot venstre, mens de større håndverkerutgavene kan vippes både mot høyre og venstre. Man har sørst glede av en sag med uttrekk. Når den kan trekkes ut, kan den gape over større emner, og det gjør sagen praktisk til mange ulike oppgaver, som både små lister og stor plank.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk for større versjon

MILWAUKEE® har flere typer kapp og gjærsager i sitt sortiment, men en praktisk og god sag som vi vil løfte litt frem, er for eksempel M18™ ONE-KEY™ FMS305

Opptil 500 kutt i 78 mm furuplank. På ett fulladet 12,0 Ah batteri og den har samme kapasitet som ledende elektriske maskiner i samme størrelse. Powerstate børsteløs motor gir denne sagen et turtall på 3 500 omdreininger per minutt. Dermed kan den utføre krevende kutt uten å gi opp.

Verktøyet har samme imponerende kapasitet som brukerne forventer av en tradisjonell gjærsag. Den kan brukes til et bredt spekter av viktige snekkeroppgaver, fra konstruksjon til finish.

Sagen har dobbelt sleide som gir en maksimal skråkapasitet på 48° både til venstre og høyre med stopp ved vanlige innstillinger. En justerbar sperreplate i rustfritt stål med 11 forhåndsinnstilte vinkler gir en gjæringsrekkevidde på 50° til venstre og 60° til høyre.

Samtidig får du en bedre ytelse enn det mange elektriske løsninger kan levere. Dessuten sikrer den videreutviklede elektronikken at verktøyet yter maksimalt under belastning og forhindrer overbelastning og overoppheting.

Med en sperreoverstyring kan brukeren låse sagen også i ønsket posisjon for å få mer kontroll ved kapp i uvanlige vinkler. En LED-lampe lyser opp kuttlinjen, slik at det er enklere å utføre presise kutt når det er lite lys.

Den har også ONE-KEY™, som gir muligheten til å spore, administrere og sikre utstyret gjennom ONE-KEY™ appen.

LES MER OM MILWAUKEEs BATTERIDREVNE KAPP OG GJÆRSAGER HER...

Klikk for større versjon
Annonsørinnhold
Milwaukee

Kontinuerlig innovasjon i over 95 år. Milwaukee Tool er en bransjeledende produsent av kraftig verktøy, tilbehør og håndverktøy for fagfolk over hele verden.

Siden selskapet ble grunnlagt i 1924 har Milwaukee Tool vært bransjeledende i både holdbarhet og ytelse. Med et urokkelig engasjement for fagfolk og håndverkere fortsetter Milwaukee Tool å tilby innovative bransjespesifikke løsninger.

Enten det dreier seg om lederskap innen litiumion-teknologi, som du finner i M12™- og M18™-systemene, tidsbesparende tilbehør eller innovative håndverktøyprodukter, er Milwaukee Tool opptatt av å levere avanserte løsninger til fagfolk, løsninger som tilbyr økt produktivitet og enestående holdbarhet.

Artikler fra Milwaukee
Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har åpnet opp for et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.