Annonsørinnhold
Om Annonsørinnhold på bygg.no

Slik innreder du når høsten kommer

Ta igjen høsten farger, bruk levende lys og naturlige elementer.

Annonsørinnhold

Når sommeren sier takk for seg, betyr det at lange og lyse kvelder er en saga blott for denne gang. Nå overtar høsten, der solen går stadig tidligere ned og kveldene blir mørke og ofte vind- og regnfulle. Dette er starten på en tid der vi holder oss mer innendørs, men byr også på muligheter til å gjøre noen justeringer på innredning og interiør.

Et viktig element når du skal innrede om høsten, handler om bruk av farger. Høsten er som kjent preget av varme og brente farger som gult, rødt og varm oransje. Disse fargene kan du bruke i interiøret for å skape den varme og lune høststemningen innendørs. Det er ikke nødvendigvis så mye jobb som skal til – vaser med høstblomster, pledd og puter i de riktige fargene er ofte tilstrekkelig. Pleddene er selvsagt også perfekte når du kryper opp i sofaen mens regnet høljer ned og vinden uler rundt hushjørnet.

Ta naturen inn
For å skape høststemning kan du dessuten bruke det naturen har å by på, så en tur i skogen eller i hagen en ettermiddag kan vise seg å være vel anvendt tid. Både kongler, mose, smågreiner med høstblader og granbar er tips til hva du kan se etter, men her finnes det ikke noen fasit. Se hva du finner og prøv deg frem med å sette det i en vase eller å legge det på et fat.

For ordens skyld nevner vi at allemannsretten gir deg lovlig rett til å høste naturprodukter som stein, kvist, vekster og liknende – så lenge det er av liten eller ingen økonomisk verdi. Du gjør med andre ord ikke noe ulovlig, men husk at du alltid skal opptre hensynsfullt og unngå å gjøre skade på skogen.

Levende lys gir stemning
Ekstra stemningsfullt blir det selvsagt dersom du dimmer ned belysningen i rommet og kombinerer naturmaterialene og de lune fargene med stearinlys. Et tips er å bruke stearinlys i ulike høyder, gjerne satt sammen i et brett på bordet eller plassert i vinduskarmen. Lys som brenner i ulike høyder, gir asymmetri og et levende, virkningsfullt uttrykk.

Vil du helst unngå levende lys, finnes det også mange batteridrevne lys som gir et naturtro uttrykk. Setter du dem i en telysholder som ikke er helt gjennomsiktig, er det nesten ikke mulig å se at det ikke er ekte stearinlys.

På tide å friske opp veggene?
Kanskje du også har blitt inspirert til å gjøre litt mer enn å innredning og interiør. Å male en vegg eller to tar ikke lang tid og kan gjøre en verden av forskjell. Da kan det være verdt å vite at de hvite og kalde gråfargene, som har vært populære i mange år, er på vei ut. I stedet velger stadig flere farger som brun og gråbrun. Trendskiftet mot varmere farger satte for alvor fart i 2020 og 2021, da mange tilbragte mye tid hjemme og ønsket seg en endring mot varmere og lunere farger for økt trivsel. Disse fargene står dessuten godt til det kalde lyset vi opplever her til lands store deler av året – og som en bonus passer de godt inn i høstens fargepalett.

Annonsørinnhold
Hedalm Anebyhus

Med over 50 års erfaring leverer Hedalm Anebyhus arkitekttegnede kvalitetshus, spesielt tilpasset norske forhold. Du får en erfaren byggeleder som følger deg gjennom hele byggeprosessen, og sikrer at du får akkurat det huset du ønsker deg, til avtalt tid og pris. Ferdighusene fra Hedalm Anebyhus kan tilpasses individuelt og produseres i egen fabrikk på Hamar, med forankring i norske byggetradisjoner. Slik sikres du som kjøper god kvalitet og rask levering.

Les om ferdighus fra Hedalm Anebyhus her

Artikler fra Hedalm Anebyhus
Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.