Annonsørinnhold
Om Annonsørinnhold på bygg.no
Ill. LINK Arkitektur / 3D Estate

Ill. LINK Arkitektur / 3D Estate

– Det mest innovative kontorbygget jeg har arbeidet med

Arkitekt-nestor Geir Odd Målsnes har tegnet hundrevis av kontorbygg gjennom sin 40 år lange karriere. Aldri har han vært med på å forme et så nyskapende kontorbygg som Construction City.

Annonsørinnhold
Geir Odd Målsnes

Geir Odd Målsnes

Klikk for større versjon

Construction City står ferdig på Ulven i 2025. Næringsbygget måler hele 103000 kvadratmeter og blir et kraftsenter for innovasjon og samhandling i bygge-, anleggs- og eiendomsbransjen (BAE).

– Construction City er det mest spennende kontorprosjektet som jeg noen gang har jobbet med, innleder medgründer og arkitekt i Link Arkitektur, Geir Odd Målsnes, og fortsetter:

– Grunnen er det høye ambisjonsnivået fra oppdragsgivers side, og at bygget legger opp til samhandling og en utstrakt fleksibilitet i leieforholdet som jeg ikke har sett maken til.

Målsnes peker på at bygget ikke bare skal samle BAE-bransjen, men også stimulere til innovasjon og utvikling for å forme fremtidens samfunn.

Ill. LINK Arkitektur / 3D Estate

Ill. LINK Arkitektur / 3D Estate

Klikk for større versjon

– Derfor finner man et mangfold av felles møterom, sosiale soner og fasiliteter i bygget, samt et stort kontorfellesskap der man kan leie arealer på kort og mellomlang sikt. For leietakere innebærer dette at man kan opp- og nedskalere virksomheten på en smidig måte, og fortsatt beholde sine eksklusive kontorarealer, forklarer Målsnes.

Klikk her for å se flere bilder og lese mer om Construction City

Ann-Kathrin Lorek

Ann-Kathrin Lorek

Klikk for større versjon

Tilrettelagt for fremtidens arbeidsformer
Ann-Kathrin Lorek i Link Arkitektur forklarer at idéutvikling, kreative prosesser og samhandling vil bli viktigere på arbeidsplassen i årene fremover.

– Måten vi arbeider på er i stor endring – vår oppgave er å skape et bygg som legger til rette for fremtidens arbeidsformer og byr opp til samhandling. Det fremste eksempelet på dette er Glasshallen, som ligger i hjertet av bygget, sier Lorek.

Byggets hjerterom, Glasshallen, har en enorm takhøyde på 35 meter og skal ha et pulserende miljø. Her vil man blant annet finne et stort auditorium med en kapasitet på 200 personer, et mangfold av sosiale soner og møteplasser, kafe og personalrestauranten, som skal by på sunne matopplevelser for byggets 4500 brukere.

Ill. LINK Arkitektur / 3D Estate

Ill. LINK Arkitektur / 3D Estate

Klikk for større versjon

– Bygget er organisert rundt hjerterommet. Herfra er det seks armer som strekker seg ut for å få maksimalt med sollys inn kontorarealene. Det har vært viktig å plassere den store innbydende møteplassen i sentrum av bygget, slik at man har rask tilgang fra hele bygget, fortsetter Lorek.

Arkitektene peker på at byggets felles møteromsenter er løftet opp i bygget og krager ut av den enorme glassgården du møter ved hovedinngangen, før du går inn i byggets hjerterom.

Ill. LINK Arkitektur / 3D Estate

Ill. LINK Arkitektur / 3D Estate

Klikk for større versjon

– Det gir et veldig spennende uttrykk som annonserer byggets visjon om samhandling på en tydelig og sterk måte. Det er med på å forme byggets identitet, sier Målsnes.

Klikk her for å komme til byggets hjemmeside

Den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling

Det er OBOS som står bak Construction City. Visjonen er å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen.

– Her skal det samarbeides, utvikles felles løsninger og løfte bransjens samlede konkurransekraft, sier Hege Skjelbred Hatlemark som er daglig leder for Construction City Eiendom.

Hun forklarer at OBOS, AF Gruppen, Betonmast og Ellingard Gruppen vil flytte inn i bygget i 2025, og at de nå er på jakt etter flere aktører innenfor BAE-næringen som ønsker å ta del i fellesskapet.

– Construction City blir stedet der de klokeste hodene i næringen samles for å vokse, samarbeide og utvikle en mer bærekraftig praksis. Bygget vil være et kunnskapssenter og en innovasjonsarena som vil være toneangivende for utviklingen av fremtidens samfunn, avslutter Skjelbred Hatlemark.

Les: Derfor flytter Ellingard Gruppen til Construction City

Annonsørinnhold
Construction City

* Det er OBOS som står bak Construction City.

* Visjonen er å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg, anlegg og eiendomsbransjen.

* Construction City står klart på Ulven i Oslo i 2025 og måler hele 103000 kvadratmeter – noe som gjør det til et av Norges største byggeprosjekter.

* Som leietaker i bygget får du også ta del i et klyngefellesskap for næringen.

Construction City vil blant annet inneholde:
- Moderne kontorlokaler for fremtidens arbeidsformer

- Et mangfold av felles møterom, sosiale soner og fasiliteter som kan benyttes av alle i bygget

- Et stort auditorium med plass til 200 personer.

- Treningssenter.

- Skybar med tilhørende takterrasse som har utsikt over Oslo, en egen takpark der det dyrkes grønnsaker, samt et eget treningsområde på taket med både løpebane og tuftepark.

- Ulike handels- og tjenestekonsepter som frisør og blomsterbutikk.

- Norges største innendørs sykkelparkering med en kapasitet på 1300 sykler

- En egen mobilitetshub for leie av elektriske biler, sykler og sparkesykler.

Bli med når bransjen samles – klikk her for å lese mer om den historiske satsningen.

Artikler fra Construction City
Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har åpnet opp for et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.