Annonsørinnhold
Om Annonsørinnhold på bygg.no

Derfor flytter Betonmast til Construction City

Innovasjon, en mer spennende arbeidsplass og styrket konkurransekraft er bare noen av forventningene som Betonmast har til Construction City. Før dette skal de levere på sin største entreprise noensinne.

Annonsørinnhold

Administrerende direktør for Betonmast Eiendom, Øyvind Moen, gleder seg til Construction City står klart.

– Vi var aldri i tvil om vi skulle flytte til Construction City. Tankene og prinsippene bak initiativet – å samle bransjen for å øke samhandling og verdiskaping – er noe jeg har stor tro på. Jeg mener det er avgjørende for å øke produktiviteten og løse utfordringene bransjen står overfor, innleder Moen.

Klikk for større versjon

Betonmast er en av Norges største byggentreprenører, og er sammen med AF Gruppen hovedentreprenører for Construction City. Begge selskapene flytter, som de første leietakerne, inn i bygget sammen med OBOS og Ellingard Gruppen.

Betonmasts største entreprise
– Entreprisen er den største Betonmast har hatt innen næringseiendom noen gang, sier Moen.

Han forklarer at det har vært et tett samspill mellom entreprenør, byggherre og underleverandører i planleggingen av Construction City.

– Det har vært viktig for å sikre at bygget oppfyller visjonen om å bli den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen. Tett dialog fra start er med på å redusere risikoen i prosjektet. Dette er fremtidens måte å arbeide på.

Betonmast vil leie 3000 kvadratmeter i Construction City.

Klikk for større versjon

Se bilder og les mer om Construction City her.

Samarbeide der vi kan, konkurrere når vi må
Han mener at samlokaliseringen av bransjen vil være avgjørende for å skape en mer bærekraftig praksis for både bransjen som helhet, og Betonmast som selskap.

– Ingen vil klare å løse utfordringene bransjen står overfor alene. Skal vi redusere utslipp, trappe opp bruken av ny teknologi og løfte statusen til bransjen, må vi komme tettere på hverandre og samarbeide i større grad enn i dag.

Moen forklarer at Construction City vil bli et bransjehus, og være den naturlige møteplassen for næringen i årene fremover.

– Bygget legger til rette for kompetanseutveksling, diskusjoner, nyskaping og spennende fagarrangementer og presentasjoner. Vi må samarbeide på det vi kan samarbeide om, og konkurrere når vi må.

Klikk for større versjon

Sterkere sammen
I 2017 ble klyngefellesskapet Construction City til. I dag er det over 90 medlemmer i innovasjonsklyngen som favner hele verdikjeden innen bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen.

Moen mener at interessen for klyngesamarbeidet viser at det lenge har vært et udekket behov for kompetansedeling i bransjen.

– Jeg opplever at det er mange som vil vise seg frem og sine løsninger, møtes og diskutere hvordan bransjen kan videreutvikle seg. Klyngen får med Construction City-bygget sitt eget hjem, og i så måte er næringsbygget et stort bidrag for å fremme nyskaping og vekst i bransjen, sier han.

– Samlokaliseringen vil føre til at innovasjonstempoet øker, og jeg tror det vil løfte statusen og slagkraften bransjen har. Når vi står sammen, står vi sterkere. Det vil blant annet hjelpe oss med å rekruttere unge talenter og de skarpeste hodene til bransjen.

Klyngen vil ha sitt eget område i bygget som kalles Collektivet.

Se bilder og les mer om Construction City her.

Fremtidens arbeidsplass
Lederen for Betonmast Eiendom estimerer at om lag 110 ansatte i Betonmast konsernet vil arbeide i Construction City.

Klikk for større versjon

– Construction City oppfyller mye av det vi tenker om fremtidens arbeidsplass – med gode digitale løsninger, fleksibilitet og et stort utvalg av møterom og arbeidssoner, samt at bygget blir mer enn en arbeidsplass. Det kommer jo også treningssenter, butikker, servering og annen utadvendt virksomhet som forenkler logistikken i hverdagen, sier Moen, og fortsetter:

– Leieforholdet skiller seg fra tradisjonelle kontorbygg gjennom at man i større grad deler på fasiliteter og arealer. Det mener jeg er helt avgjørende for å få til den dynamikken og det miljøet man ønsker å skape. I tillegg vil vi få tilgang på det fremste av moderne teknologi som man kanskje ikke ville tatt seg råd til om man skulle eid det alene. Det er absolutt en skalafordel knyttet til prosjektet.

Han mener samtidig at bygget ivaretar Betonmast sine krav om å dyrke og bygge egen selskapskultur.

– Det er nytt å dele på fasiliteter på denne måten, men jeg føler at det er en god balanse mellom felles og eksklusive lokaler. Alle selskapene i bygget vil kunne forme sin egen identitet og kultur i Construction City – og det skal man ha respekt for. Samtidig er jeg sikker på at nærheten til ny kunnskap, samarbeidspartnere, fagmiljøer, oppstartsselskaper og konkurrenter vil være av stor betydning for vår evne til å innovere og skape verdi i årene fremover, avslutter Moen.

Det er allerede klart at OBOS, AF Gruppen, Betonmast og Ellingard Gruppen flytter sine hovedkontorer til bygget. Vil du bli med når bransjen samles? Det er fortsatt ledige arealer i bygget.

Klikk her for å se flere bilder og lese mer om Construction City.

Annonsørinnhold
Construction City

* Det er OBOS som står bak Construction City.

* Visjonen er å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg, anlegg og eiendomsbransjen.

* Construction City står klart på Ulven i Oslo i 2025 og måler hele 103000 kvadratmeter – noe som gjør det til et av Norges største byggeprosjekter.

* Som leietaker i bygget får du også ta del i et klyngefellesskap for næringen.

Construction City vil blant annet inneholde:
- Moderne kontorlokaler for fremtidens arbeidsformer

- Et mangfold av felles møterom, sosiale soner og fasiliteter som kan benyttes av alle i bygget

- Et stort auditorium med plass til 200 personer.

- Treningssenter.

- Skybar med tilhørende takterrasse som har utsikt over Oslo, en egen takpark der det dyrkes grønnsaker, samt et eget treningsområde på taket med både løpebane og tuftepark.

- Ulike handels- og tjenestekonsepter som frisør og blomsterbutikk.

- Norges største innendørs sykkelparkering med en kapasitet på 1300 sykler

- En egen mobilitetshub for leie av elektriske biler, sykler og sparkesykler.

Artikler fra Construction City
Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har åpnet opp for et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.