Annonsørinnhold
Om Annonsørinnhold på bygg.no

AF Gruppen skal styrke sin konkurransekraft i Construction City

– Å flytte vårt hovedkontor til Construction City vil styrke vår evne til å skape verdier, sier konsernsjef i AF Gruppen, Amund Tøftum. Her forteller han om hva flyttingen til Construction City vil bety for selskapet i årene fremover.

Annonsørinnhold

AF Gruppen var sammen med OBOS og Betonmast initiativtager til Construction City som både er et klyngefelleskap og en samlokalisering av bransjen på Ulven i Oslo.

Foto: Erik Burås, Fremtidens Byggenæring

Foto: Erik Burås, Fremtidens Byggenæring

Klikk for større versjon

I 2025 står næringsbygget klart på Ulven, og det er Betonmast og AF Gruppen som er hovedentreprenører.

– Det er vårt største byggprosjekt noensinne. Det er mye læring i å utvikle og realisere et slik praktbygg. Det bygger stolthet og viktig kompetanse for oss, innleder konsernsjefen.

Han peker på at det er et tett samspill mellom AF Gruppen, Betonmast og underleverandører i prosjektet, og at tankegodset Construction City bygger på er unikt for bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen i Norge.

– Arbeidsfellesskapet vi har med Betonmast og andre i prosjektet er nyskapende i seg selv fordi vi aldri har jobbet så tett om å realisere et bygg i denne størrelsesordenen. Det er med på å redusere risiko og forme gode helhetlige løsninger, sier konsernsjefen.

Klikk for større versjon

Les også: Derfor flytter Betonmast til Construction City

Lønnsom vekst
Han forteller at AF Gruppen skal fortsette å vokse lønnsomt, innovere og utvikle en klima- og miljøvennlig virksomhet i årene fremover.

– Suksessen til AF Gruppen har vært vår evne til å beholde, utvikle og tiltrekke oss de beste hodene. Det vil også være helt avgjørende fremover. Flyttingen til Construction City vil spille positivt inn i dette, sier han og fortsetter:

– Nærheten til klyngefellesskapet med sine fagarrangementer og diskusjoner vil være en inspirasjonskilde. At man samler hele verdikjeden innen bygg-, anlegg- og eiendomsbransjen under samme tak mener jeg vil styrke vår evne til å være en dyktig og fremoverlent samarbeidspartner, og det vil være et viktig bidrag for lønnsom vekst i årene fremover.

Klikk for større versjon

Les også: Construction City er en viktig brikke i Oslos nye innovasjonsdistrikt

Favner hele bransjen
Daglig leder for Construction City Eiendom, Hege Skjelbred Hatlemark, forklarer at sammensetningen av virksomheter som flytter til Construction City vil være bred.

Daglig leder for Construction City Eiendom, Hege Skjelbred Hatlemark.

Daglig leder for Construction City Eiendom, Hege Skjelbred Hatlemark.

Klikk for større versjon

– Målet er å samle alt fra forskningsmiljøer, oppstartsbedrifter, utdanning- og kunnskapsinstitusjoner sammen med små og store virksomheter innen bygg, anlegg og eiendom. Erfaringene fra andre næringsklynger viser at det er en stor kreativ kraft i å samle ulike aktører på denne måten.

Det støtter Tøftum, som ser stor verdi i å flytte hovedkontoret til Construction City.

– Flyttingen til Construction City skal bidra til økt entusiasme, stolthet og motivasjon for å strekke seg lenger. I tillegg til klyngedeltakelsen vil Construction City være et godt hjem for AF Gruppen hvor vi skal styrke og videreutvikle vår egen identitet og kultur. Det handler om å tiltrekke seg og utvikle de klokeste hodene og flittigste hendene for å sikre en fremtidsrettet og lønnsom bransje, avslutter Tøftum.

Klikk for større versjon

Det er allerede klart at OBOS, AF Gruppen, Betonmast og Ellingard Gruppen flytter inn i Construction City.

Les også intervjuet med arkitektene: – Det mest innovative kontorbygget jeg har arbeidet med

Les også: Derfor flytter Ellingard Gruppen til Construction City

Les også: Bransjehuset for innovasjon og samhandling i byggenæringen, med Nils Morten Bøhler, konsernsjef for næringseiendom i OBOS.

Annonsørinnhold
Construction City

* Det er OBOS som står bak Construction City.

* Visjonen er å skape den ledende destinasjonen for verdiskapende samhandling i bygg, anlegg og eiendomsbransjen.

* Construction City står klart på Ulven i Oslo i 2025 og måler hele 103.000 kvadratmeter – noe som gjør det til et av Norges største byggeprosjekter.

* Som leietaker i bygget får du også ta del i et klyngefellesskap for næringen.

* Construction City vil blant annet inneholde:
- Moderne kontorlokaler for fremtidens arbeidsformer
- Et mangfold av felles møterom, samhandlingsarealer og fasiliteter som kan benyttes av alle i bygget
- Et stort auditorium med plass til 200 personer.
- Treningssenter.
- Skybar med tilhørende takterrasse som har utsikt over Oslo, en egen takpark der det dyrkes grønnsaker, samt et eget treningsområde på taket med både løpebane og tuftepark.
- Ulike handels- og tjenestekonsepter som bakeri, frisør og blomsterbutikk
- Norges største innendørs sykkelparkering med en kapasitet på 1300 sykler
- En egen mobilitetshub for leie av elektriske biler, sykler og sparkesykler.

Artikler fra Construction City
Annonsørinnhold på Bygg.no

Byggeindustrien har åpnet opp for et eget område med annonsefinansiert innhold på bygg.no. Denne seksjonen er ikke knyttet opp mot Byggeindustriens journalister eller redaksjon, men er en distribusjonskanal for betalt innholdsmateriell.