Ingen personer ble skadd da ferja Fosen gikk på grunn cirka 200 meter fra ferjeleiet på Hatvik i Hordaland lørdag. Redningsskøytene RS Stormbull og RS Simrad Ferder deltok i aksjonen etter grunnstøtingen. Foto: RS Simrad Ferder / NTB scanpix

Alle evakuert etter at ferje gikk på grunn i Hordaland

Alle passasjerene ble lørdag ettermiddag evakuert etter at bilferja Fosen gikk på grunn ikke langt fra kai i Hatvik i Hordaland. 

Ferja gikk ifølge politiet i Hordaland på grunn cirka 200 meter fra ferjeleiet på Hatvik.

– Ingen ble skadd i grunnstøtingen, sierredningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Sunde sier at ferja hadde 48 passasjerer og et mannskap på sju om bord.

Redningssentralen ble varslet om ulykken klokken 13.20, og klokken 14.42 ble det meldt at passasjerene var evakuert. Ifølge NRK ble passasjerene evakuert av en ambulansebåt.

Skal granskes

Administrerende direktør Grete Fuglem Tennås i trafikkselskapet Fosen Namsos Sjø, som eier ferja, forteller til NRK at det foreløpig ikke er klart hva som førte til grunnstøtingen.

– Vi vet ikke hva som er årsaken til at ferjen gikk på grunn. Vi kommer til å granske dette, slik vi alltid gjør når det har skjedd denne typen hendelser, sier Tennås.

Hun sier at en redningsskøyte skal trekke ferjen av grunn og dra den inn til ferjekaia i Hatvik.

– Vi prøver å få ferjen inn til kai, og å få av bilene. Det jobbes parallelt med hvordan vi kan få sambandet i gang igjen, sier Tennås.

Kort ferjestrekning

Mannskapet fikk raskt kontroll på situasjonen etter grunnstøtingen lørdag ettermiddag.

– Alle passasjerene tok på seg redningsvester, sierNRK-reporter Dag Harald Kvammen Andersen, som var passasjer på ferjen.

Redningsleder Sunde sier at flere båter raskt kom til og la seg ved ferja etter at grunnstøtingen ble varslet.

Hatvik – Venjaneset er et fergesamband på fylkesvei 552 mellom kommunene Os og Fusa. Overfartstiden på 3,2 kilometer tar cirka 12 minutter. Fosen ble bygd ved Fosen Mekaniske Verksted i Rissa og ble ferdigstilt i mai 1989. Den har plass til 290 passasjerer og 105 biler, går det fram av nettsiden til FosenNamsos Sjø.

Også i slutten av januar fikk Fosen problemer da den skulle inn til kai på Hatvik. Den gang var det ifølge NRK tett tåke som førte til at ferja kom borti et berg.