Aldesa vant elektrokontrakt på E16

Statens Vegvesen har gitt spanske Aldesa Entreprenører kontrakten på det elektriske installasjonsarbeidet i tunnelen på E16 Øye – Eidsbru i Oppland.

Aldesa hadde det laveste pristilbudet og vant i konkurranse med totalt åtte tilbydere. Kontrakten har en verdi på nærmere 22 millioner kroner. Arbeidet starter i juni, og skal etter planen står ferdig i mars 2019.

Tunnelarbeidet er en del av opprustningen av E16 mellom Borlaug i Sogn og Fjordane og Øye i Oppland. Prosjektet ligger i Vang kommune. E16 går i dag gjennom Øye sentrum. Den nye traseen tar av fra den eksisterende vegen ca. 1,5 km øst for Øye kirke og går inn i en to km lang tunnel.

E16 Øye - Eidsbru Elektroinstallasjoner er det tredje oppdraget Aldesa har vunnet i Norge siden oppstarten her i landet i 2015. I mai 2016 startet utbyggingen av Harstadåstunnelen i Harstad, Aldesas første byggeprosjekt i Norge. Denne tunnelen skal etter planen stå ferdig i 2019 og Aldesa er godt i rute.

- Vi er selvsagt svært godt fornøyd med å ha vunnet et prosjekt til i Norge. Dette viser at vi er godt kvalifiserte og konkurransedyktige på pris, sier Antonio Alonso Jiménez i en pressemelding.

– I Harstad ligger vi godt an både med hensyn til fremdrift og budsjetter. Det er gledelig for oss å kunne vise at en spansk entreprenør kan gjøre gode oppdrag også i Norge.