– Vi har hatt et sterkt team som hele veien har jobbet hardt med denne anbudsprosessen - de har gjort en kjempejobb, sier Albert Kr. Hæhre.

Albert Hæhre: - Teamet har gjort en kjempejobb

I Hæhre-leiren er stemningen selvsagt på topp etter at det fredag ble kjent at Nye Veier valgte å gå videre Hæhre Entreprenør for utbyggingen av strekningen E18-Rugtvedt-Dørdal. 

Hæhre Entreprenør ble valgt til å gå videre i konkretiseringsfasen i konkurranse med arbeidsfellsskapet Veidekke/AF Gruppen og Acciona. NCC, som også var prekvalifisert, valgte å trekke seg ut av prosessen på et tidligere stadium.

– Vi er meget godt fornøyde med å bli foretrukket som leverandør i denne konkurransen. Vi har hatt et sterkt team som hele veien har jobbet hardt med denne anbudsprosessen - de har gjort en kjempejobb, sier Albert Kr. Hæhre til Byggeindustrien. Tilbudet fra Hæhre er på cirka 1.8 milliarder kroner (eks. mva.).

I evalueringsprosessen fikk Hæhre Entreprenør en score på 100 av 100 mulige poeng.

– Det er en uttelling vi naturligvis er stolte over. Det viser at anbudsteamet har gjort en meget god innsats og at vi har besvart oppgaven godt, slår Hæhre fast.

Han forteller at de aldri har jobbet så mye med en enkeltkontrakt.

– Vi har den senere tiden lagt ned veldig mye arbeid i flere anbudsprosesser, noe vi også har lært mye av. Men vi har nok heller aldri lagt ned så stor innsatt i en besvarelse, sier han.

Hæhre ser nå frem til konkretiseringsfasen, og en endelig signering i mai.

– Vi har kjøpt inn mye nytt utstyr, har god kapasitet i selskapet og har posisjonert oss inn mot denne jobben. Vi ser frem til å komme videre i prosessen, sier Albert Hæhre.