Wave-serien fra Airthings kobles nå sammen i ett system. Foto: Airthings

Airthings kobler sammen Wave-serien i nytt smarthus-system

Det norske teknologiselskapet Airthings, som har spesialisert seg på innendørs luftkvalitet, slipper nyheten Airthings Hub.

Det skriver Airthings i en pressemelding tirsdag.

Airthings Hub avdukes nå under teknologimessen CES 2020, som arrangeres 7. til 11. januar i Las Vegas. Det nye systemet skal, ifølge pressemeldingen, fungere som hjertet i Wave-serien til Airthings.
I 2018 lanserte Airthings luftkvalitet- og radonmåleren Wave Plus, som i november i fjor ble kåret til en av 2019s 100 beste oppfinnelser av TIMEMagazine.

I 2019 lanserte selskapet den kompakte luftkvalitetmonitoren Airthings Wave Mini. Airthings Hub skal koble enhetene sammen til et komplett system.

Ordliste

IAQ står for Indoor Air Quality, altså innendørs luftkvalitet.

VOC står for Volatile Organic Compounds, altså flyktige organiske forbindelser.

– Flere enn noen gang stoler på smarthjem-produkter for å få den kritiske informasjonen de trenger for å leve sunne og produktive liv. Derfor følte vi at det var avgjørende å levere en Hub som forenkler prosessen med måling av luftkvalitet innendørs og for å gjøre det til en del av våre brukeres daglige rutiner. For å virkelig få en forståelse av hjemmets IAQ og farer som radon og VOC, er regelmessig måling nødvendig. Målet vårt er å gi innsikt til mennesker overalt om hvordan luftkvalitet kan påvirke hverdagen deres, på både kort og lang sikt. Ved å hjelpe folk med å måle luftkvaliteten i sanntid, selv når de ikke er hjemme, vil Airthings Hub gi brukerne muligheten til å holde øye med luftkvaliteten uansett tid eller sted, sier Øyvind Birkenes, administrerende direktør i Airthings.

Airthings Hub kan integreres med Google, Alexa og IFTTT, og tilbyr, ifølge pressemeldingen fra Airthings, et nytt lag til automatisering av hjemmet.