Weels Betong & Plast får en egen avdeling i Ahlsells utvidede lokaler i Bergen. Foto: Tonje Kornelie / Ahlsell
Weels Betong & Plast får en egen avdeling i Ahlsells utvidede lokaler i Bergen. Foto: Tonje Kornelie / Ahlsell

Ahlsell Bergen bygger ut med datterselskapet

Ahlsell bygger ut lokalene sine i Godvik i Bergen for å gjøre plass til datterselskapet Weels Betong & Plast, som leverer VA-anlegg i betong og plast.

Familieselskapet Weels fra Råde ble kjøpt opp av Ahlsell i 2020. Selskapet driftes videre under samme navn, og åpner nå en ny avdeling sammen med morselskapet i Bergen, skriver Ahlsell i en pressemelding denne uken.

De nye lokalene i Godvik skal stå ferdig til sommeren 2023. Illustrasjon: Ahlsell
De nye lokalene i Godvik skal stå ferdig til sommeren 2023. Illustrasjon: Ahlsell

— Utvidelsen av butikklokalene og tjenestene våre vil ha enormt mye å si for entreprenørene i Bergen. Godvik er et knutepunkt i den lokale infrastrukturen og et ypperlig utgangspunkt for å distribuere kortreist betong og armatur. Entreprenørene får enklere tak i både produkter og spisskompetanse, i tillegg til oppfølging og raskere og mer miljøvennlige leveranser. Økt konkurranse på nøkkelferdige betongkummer i regionen vil også gagne kundene, sier Turid Gjerde, regional salgssjef for vann og avløp (VA) i Ahlsell.

For at kummene skal være i henhold til VA Miljøblad 112, stilles det krav til forholdene kummene monteres i.

— Nå skal butikken i Godvik bygges ny, i tillegg til at vi bygger en helt ny avdeling for produksjon og montering av kummer i samme bygg. Når ny butikk og ny avdeling er ferdigstilt vil kundene få skreddersydde produkter som leveres nøkkelferdige på anleggsplassen, sier Gjerde.

De nye lokalene står ferdig til sommeren 2023.

— Vi skal beholde våre lokaler og tilstedeværelsen på Østlandet, så nå skal vi både ansette og lære opp nye kolleger til avdelingen i Bergen. Vi gleder oss stort til å tilby rådgivning og følge opp prosjektene på Vestlandet. Kravene til kummer varierer fra sted til sted siden kommunene setter sine egne VA-normer – derfor er det ekstra viktig at vi er fysisk til stede for å hjelpe kundene, sier Anders Weel, daglig leder i Weels Betong & Plast, i pressemeldingen.

Ahlsell har siden sommeren 2021 jobbet med å redusere utslipp fra transport ut til kundene med 70 prosent. Det skal selskapet nå ha oppnådd, skiver Ahlsell i pressemeldingen.

— Det krever tungt maskineri å håndtere betong. Derfor er materialet ofte ansett som lite miljøvennlig. Nå som majoriteten av logistikkparken vår går på miljøvennlig drivstoff og elektrisitet, kan vi tilby et bredere spekter av betongprodukter samtidig som vi holder utslippene lave, sier Per Helge Thorsen, regionssjef Vest i Ahlsell.