Agder Gruppen skal selge anleggsmaskiner fra det kinesiske maskinmerket XCMG.
Agder Gruppen skal selge anleggsmaskiner fra det kinesiske maskinmerket XCMG. Foto: XCMG.

Agder Gruppen blir importør av XCMG – har solgt maskiner for 100 millioner

Agder Gruppen blir importør og forhandler av det kinesiske maskinmerket XCMG i Norge og Sverige.

– Dette er et stort og viktig skritt for Agder Gruppen, og det passer godt inn i vår målsetting om å bli den foretrukne leverandøren til anleggsbransjen i Norden, sier konsernsjef Svein Arne Uppstad i Agder Gruppen, i en pressemelding.

XCMG ble etablert i 1943 og er ifølge Agder Gruppen verdens tredje største produsent av anleggsmaskiner.

Nå ønsker det verdensomspennende konsernet å ta en posisjon i Europa, og spesielt i Norden. XCMG vil utfordre andre etablerte merkevarer i Europa med sitt store produktspekter og satsing på innovasjon og batteridrift, noe som er i tråd med Agder Gruppens grønne satsing, skriver Agder Gruppen i meldingen.

– XCMGs solide produktportefølje vil styrke Agder Gruppen i det norske og svenske markedet, sier Uppstad, og legger spesielt vekt på hvor langt framme produsenten er kommet i forhold til elektrifisering og serieproduksjon av batteri-maskiner.

Konsernsjef Svein Arne Uppstad i Agder Gruppen og Country Manager Philo Pei fra XCMG .

Konsernsjef Svein Arne Uppstad i Agder Gruppen og Country Manager Philo Pei fra XCMG .

Foto: Agder Gruppen.

Han forteller at det allerede er solgt XCMG-maskiner for nærmere 100 millioner kroner i Norge, i løpet av de få ukene som er gått siden kontrakten ble underskrevet.

Agder Gruppen har de siste årene bygget opp et nettverk av avdelinger og utsalgssteder i hele Norge, og er nå i ferd med å bygge opp et serviceapparat for XCMG på de ulike lokasjonene i Norge, står det i meldingen.

Country Manager Philo Pei fra XCMG legger spesielt vekt på den geografiske spredningen som Agder Gruppen har i Norge.

– Agder Gruppen har med sine 10 utsalgssteder og 250 ansatte i Norge og Sverige et profesjonelt team som har stort fokus på service og ettermarked, sier han.

Produktspekteret til XCMG spenner fra tradisjonelle anleggsmaskiner som gravemaskiner og hjullastere, til mobilkraner og elektriske betongbiler, opplyser Agder Gruppen.