Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide trekkes frem som mulig ny samferdselsminister. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Aftenposten: Knut Arild Hareide ligger an til å bli samferdselsminister

Tidligere leder for KrF og Stortingets transportkomité, Knut Arild Hareide, trekkes frem som sannsynlig valg til ny samferdselsminister etter Jon Georg Dale.

Det skriver Aftenposten i en artikkel på sine nettsider.

Etter det Aftenposten får opplyst, er fortsatt ingenting avklart om Hareides eventuelle rolle i en ny regjering uten Frp, men han skal - så langt - ligge an til å bli samferdselsminister etter Jon Georg Dale (Frp). Det opplyser en kilde med innsikt i prosessen til Aftenposten.

Hareide var tidligere leder for transportkomiteen på Stortinget, der han blant annet var med på å fronte jernbanereformen.

Det er imidlertid rift om samferdselsministerposten blant de tre partiene, opplyser en regjeringskilde til Aftenposten. VG skrev onsdag at Venstre har samferdelsesdepartementet på tredjeplass på en kravliste ønkseliste over prioriterte tunge departementer.

Hareide avbrøt en reise til Indonesia i regi av utenrikskomiteen i Stortinget for å delta i nye regjeringsforhandlinger etter at Frp gikk ut av regjeringen.

Aftenposten påpeker i artikkelen at Hareide stemte mot Granavolden-plattformen som Solberg har uttalt fortsatt vil ligge til grunn for den nye regjeringens arbeid fremover.