Rune Hjortdahl i AFRY (til venstre) og administrerende direktør Jon Hølland i Vivento. Foto: Elvin Jamakosmanovic / AFRY
Rune Hjortdahl i AFRY (til venstre) og administrerende direktør Jon Hølland i Vivento. Foto: Elvin Jamakosmanovic / AFRY

AFRY kjøper Vivento

AFRY har signert avtale om å kjøpe Vivento AS.

Det skriver AFRY i en pressemelding tirsdag.

Vivento har i dag 50 medarbeidere og kompetanse innen prosjektledelse og virksomhetsarkitektur. De jobber med større offentlige aktører, særlig innen helse og forsvar. AFRY har samlet sin digitale ekspertise og teknologier i en ny divisjon, AFRY X, og Vivento blir nå en del av AFRY X.

– Sammen med Vivento styrker vi vår digitale kompetanse og kapasitet til å lede store digitale omstillinger i både offentlig og privat sektor i Norge, sier Per Kristian Egseth, leder for AFRY X.

– Ved å samle miljøene i Vivento og AFRY blir vi en betydelig aktør med sterke fagmiljøer som både kundene og medarbeiderne vil dra nytte av. Vi har et felles verdigrunnlag og kultur. Vi komplementerer hverandre og er sammen godt rigget for å innta en ledende posisjon i Norge, kommenterer Rune Hjortdahl, administrerende direktør i Vivento, i pressemeldingen.

Vivento har en årlig omsetning på omtrent 90 millioner kroner. Selskapet vil bli konsolidert inn i AFRY fra 1. desember 2021.