Boliden har tildelt Afry oppdraget for detaljprosjektering og prosjekt og byggeledelse i forbindelse med utvidelsen av sinkverket deres i Odda. Foto: BolidenBoliden har tildelt Afry oppdraget for detaljprosjektering og prosjekt og byggeledelse i forbindelse med utvidelsen av sinkverket deres i Odda. Foto: BolidenJon Julsen, direktør for prosessindustrier i Afry i Norge. Foto: Afry

Afry hovedpartner når Boliden utvider sinkverket i Odda

Boliden har tildelt Afry oppdraget for detaljprosjektering og prosjekt og byggeledelse i forbindelse med utvidelsen av gruve- og metallselskapets sinkverk i Odda.

Det skriver Afry i en pressemelding fredag.

Med utvidelsen vil Boliden Odda doble sinkproduksjonen sin i fabrikken, og samtidig redusere karbonutslippene med 15 prosent, heter det i meldingen.

Prosjektet har fått navnet Green Zinc Odda, og vil bidra til å øke den årlige produksjonskapasiteten til 350.000 tonn sink i året. Bolidens totale investering utgjør til sammen over syv milliarder kroner, og utvidelsen er planlagt å være fullført innen utgangen av 2024.

Afrys oppdrag inkluderer detaljprosjektering, prosjekt og byggeledelse, HMS-tjenester og prosjektanskaffelsesstøtte gjennom hele prosjektet, heter det i pressemeldingen.

Jon Julsen, direktør for prosessindustrier i Afry i Norge. Foto: Afry
Jon Julsen, direktør for prosessindustrier i Afry i Norge. Foto: Afry

– Vi er veldig stolte over at Boliden har valgt å samarbeide med oss i dette prosjektet. Afrys ambisjon er å bistå i overgangen til et mer bærekraftig samfunn, og dette prosjektet støtter opp under den ambisjonen. Afrys forretningsmodell tar utgangspunkt i lokal tilstedeværelse og kunnskap, som komplementeres med global kompetanse. Dette gjør oss i stand til å levere løsninger i verdensklasse, sier Jon Julsen, direktør for prosessindustrier i Afry i Norge.

Boliden er et svensk gruve- og metallselskap med fabrikker i Sverige, Norge, Finland og Irland.