AF-toppene i podkast: Naturlig tidspunkt å bytte leder

Både tidligere konsernsjef i AF Gruppen Morten Grongstad og han etterfølger Amund Tøftum sier i en ny episode av podkasten Byggeplassen at lederskiftet kom på et naturlig tidspunkt.

Mange ble kanskje overrasket over at AF Gruppen litt uventet skiftet toppleder tidligere i år, men for den forrige sjefen var det helt naturlig.

- Det var en beslutning som falt ganske naturlig. Jeg tror vi overrasket sist også, når jeg fikk muligheten. Det er ikke noe poeng at vi skal overraske som sådan, men det viktigste er at vi får lederbytte på et tidspunkt som er rett for selskapet. Nå har vi gjort unna en strategiperiode, og skal inn i en ny en, og når man har så sterke trekkhunder i stallen som Amund, så var det to gode grunner for å skifte leder, sier tidligere AF-toppsjef Morten Grongstad i Byggeplassen.

AF Gruppen skal lå legge strategien for de neste fire årene, og den nye konsernsjefen Amund Tøftum skal lede det arbeidet.

- Noe av det første jeg fikk som tips om som ny i AF for 16 år siden, ute på anlegg, var at hvis du får en ny rolle, så kal du ta deg tid til å gå rundt i organisasjonen og på byggeplassen og lytte før du bestemmer deg for noe. Jeg kommer nok til å bruke tiden fremover på det. Når det er sagt så har vi noen fantastiske forutsetninger i AF Gruppen. Vi har de dyktigste folkene i bransjen, en tydelig kultur og noen historiske resultater og prestasjoner bak oss som er med å skape et godt fundament fremover, sier han i podkasten.

Mer om hvordan Tøftum og AF vil stake ut kursen fremover hører du i siste episode av Byggeplassen.