Konserndirektør Morten Grongstad i AF Gruppen. Foto: Sindre Sverdrup Strand

AF-jubel etter Nye Veier-kontrakt: - Dette har vi jobbet for i mange år

Konsernsjef Morten Grongstad i AF Gruppen jubler for den første Nye Veier-kontrakten, men straks starter milliardjobben for det norske entreprenørkonsernet.

– Som gode entreprenører vet vi at jobben ligger foran oss, men i dag må vi kunne tillate oss å si at det er en fantastisk dag. Dette er en kjempestor kontrakt – den største vi har hatt i AF, og betyr selvfølgelig mye for oss, sier Grongstad til Byggeindustrien.

Kontrakten beløper seg til 3.076 millioner kroner.

Konsernsjefen forteller at kontrakten smaker ekstra godt siden AF lenge har jobbet for å komme i posisjon for å ta jobber av denne størrelsen.

– For min egen del er dette den artigste dagen jeg har hatt med tanke på kontrakter. Vi har hatt et fantastisk sterkt team som har jobbet systematisk i flere år for å komme i posisjon. Vi er ydmyke og spente, og takknemlige for at vi får prøve å bidra til at Nye Veier får realisert sine ambisiøse mål. Men dette har vi vært forberedte på. Vi har mobilisert i lang tid, og det er ekstra artig at innsatsen nå krones med denne muligheten, sier han.

Merkedag

Grongstad er glad for at de nå får muligheten til å vise hva de kan for en ny og stor kunde.

Det er en stor jobb som nå står foran AF Gruppen på E18 Tvedestrand – Arendal. Prosjektet inkluderer blant annet fire doble bergtunneler, 30 konstruksjoner og masseflytting av 10 millioner kubikkmeter.

– I dag skal vi være fornøyde, og i morgen går vi på for det som blir et kjempestort prosjekt for oss. Det blir mange parallelle aktiviteter fremover, og helst skulle man jo ha startet i går. Men det er dette vi har jobbet for, sier Grongstad.

– Det er en ordentlig merkedag, slår han fast.

Bygger sammen

Konsernsjef Jan A. Hestås i Kruse Smith. Foto: Arve Brekkhus

Med seg på prosjektet har AF Kruse Smith Entreprenør som samarbeidspartner på brubygging, Otera Infra på elektroarbeider og Norconsult på prosjektering.

Konsernsjef Jan A. Hestås i Kruse Smith sier til Byggeindustrien at E18-utbyggingen blir en stor oppgave også for dem.

– Det blir betongkonstruksjoner som blir vårt hovedområde her. Det er snakk om mange små og en del større konstruksjoner, og dette blir en stor og viktig kontrakt for oss. Det blir en spennende og utfordrende jobb, og vi synes også det er spennende å jobbe med AF. Dette synes vi var veldig hyggelig, sier Hestås.