F.v. teknisk byggeleder elektro Geir Inge Bersås, byggeleder Jon-Trygve Løvik. Bak: prosjektleder Halgeir Brudeseth. Foto:  Linn Silseth/Statens vegvesen.

AF Gruppen lavest på tunnelutbedring i Rauma

Fire entreprenører har levert tilbud på utbedringen av Innfjord- og Måndalstunnelen i Rauma i Møre og Romsdal. AF Gruppen ligger lavest.

Her er de fire tilbudene:
AF Gruppen Norge AS - 308 582 441 kr
One Nordic Kraftmontasje AS - 323 755 529 kr
Skanska Norge AS - 344 899 627 kr
Implenia Norge AS - 423 721 121 kr

- Vi skal nå kontrollere tilbudene før det blir klart hvem som blir innstilt til å gjennomføre arbeidet. Målet er å være i gang med anleggsarbeidet i løpet av august, forteller prosjektleder Halgeir Brudeseth.

Tryggere tunneler
Anleggsarbeidet skal pågå ut mai 2018. Det skal gjøres omfattende arbeider i tunnelene for å oppfylle de strenge kravene vi har til sikkerhet i Norge og Europa. Alt av elektrotekniske installasjoner og sikkerhetsutstyr skal skiftes ut i begge tunnelene. Både Innfjord- og Måndalstunnelen får DAB-dekning, ny vann- og frostsikring, brannventilasjon, gjennomgående betongrekkverk og nye snunisjer. I tillegg får Innfjordtunnelen kameraovervåkning, høyttalere, og sammenhengende ledelys.

Konsekvensene for trafikantene er store – fordi utbedringen av tunnelene går over mange måneder.

- Det er som å bo i et hus som rehabiliteres! Det er nødvendig, men slitsomt mens det pågår, sier Brudeseth.

Trafikkavvikling
Arbeidet i Måndalstunnelen vil bli utført i sommerhalvåret, og muligens om vinteren når vær- og føreforhold tilsier det. Trafikken planlegges avviklet med kontinuerlig ledebilkjøring fra kl. 18-06 i en kjøreretning av gangen på den gamle vegen på utsiden av tunnelen.