Vindparken Åby-Alebo vil bygges på samme måte som Stena Renewables Vindpark Kronoberget i Lekeberg kommune, som nylig har blitt tatt i bruk.

AF Gruppen bygger den største vindparken i det sørlige Sverige

AF Gruppens datterselskap Kanonaden Entreprenad AB skal prosjektere og bygge veier, fundament og strømnett for Vindpark Åby-Alebo på oppdrag fra Stena Renewable AB. Kontraktens verdi er på 213 millioner svenske kroner, eksklusive merverdiavgift.

<p>Bård Frydenlund</p>

Vindpark Åby-Alebo i Mönsterås kommune er den største vindparken i det sørlige Sverige. Den består av 36 vindkraftverk med en totalhøyde på 200 meter og beregnes å produsere cirka 500 GWh fornybar kraft årlig. Dette tilsvarer strømforbruket til 100.000 villaer, heter det i en børsmelding.

Den fornybare kraften reduserer kulldioksidutslippene med omkring 300.000 tonn per år, som er like mye som det 167.000 vanlige bensin- og dieselbiler slipper ut i løpet av ett år.

Byggingen av Vindpark Åby-Alebo starter våren 2020, og det forventes at anlegget vil levere strøm fra første kvartal i 2022.

- Kunder som kommer tilbake er en bekreftelse på at vi skaper verdier i prosjektene våre. Det er ekstra gledelig å få bidra til en ny vindpark som skaper klimagevinster i mange år fremover, sier Bård Frydenlund, konserndirektør for Sverige i AF Gruppen i meldingen.