AF Bygg Göteborg skal bygge 143 nye boliger i bydelen Backa i Gøteborg på oppdrag fra Riksbyggen. Illustrasjon: Wec360°

AF bygger boliger i ny Gøteborg-bydel

AF Bygg Göteborg, et datterselskap i AF Gruppen, skal bygge 143 nye boliger i bydelen Backa i Gøteborg på oppdrag fra Riksbyggen. Kontraktsbeløpet er på omtrent 200 millioner svenske kroner før merverdiavgift.

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding mandag.

Backa er, ifølge meldingen, et av de prioriterte utviklingsområdene i Gøteborg. Her utvikles Selma stad, en ny bydel med boliger samt handel, kultur og idrett. I den første etappen skal det bygges cirka 1.000 nye boliger.

Riksbyggen planlegger å bygge 143 borettslagsleiligheter ved Selma Lagerlöfs Torg. Til våren begynner AF Bygg Göteborg å bygge den første etappen, som består av 85 boliger, i borettslaget Dunungen. De fleste leilighetene har vindu i to retninger, og alle har balkong eller uteplass.

AF forventer å starte byggingen av etappe to, borettslagsleiligheter for seniorer i borettslaget Bonum Mårbacka, våren 2022.

– Vi gleder oss til å kunne bidra til et større mangfold av boliger i Selma stad, slik at mange mennesker får muligheten til å fortsette å bo her eller flytte til bydelen, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen for Sverige.