Kulturminister Abid Raja tok det første symbolske gravmaskintaket på den nye velodromen. Foto: Håvard Solerød/Norges Cykleforbund

Abid Raja startet byggingen av Asker-velodromen

Byggingen av Norges Cykleforbunds velodrom i Asker er i gang. Tirsdag kunne kulturminister Abid Raja grave ut det første symbolske åpningslasset.

Velodromen ligger på Langenga i Asker. Når den står ferdig høsten 2022 skal den bli et senter for utviklingen av sykkelsporten på hele Østlandet. Velodromen skal bli 200 lang.

- At vi nå er i gang med byggingen er et stort skritt i riktig retning for norsk sykkelsport. Prosjektet er utviklet av Norges Cykleforbund i meget godt samarbeid med Asker kommune, Conseptor Bolig, KLP, Veidekke og Nordr. Jeg vil spesielt takke far og sønn Ragnar og Einar Svinningen. De ga oss tomten som gjorde prosjektet mulig, sier sykkelpresident Jan-Oddvar Sørnes i en pressemelding.

I tilknytning til velodromen skal det settes opp et næringsbygg, som vil inneholde skoler, barnehage og kontorlokaler. Blant annet vil Norges Cykleforbund ha lokaler her. Dette bygget er solgt til Nordr Eiendom som en del av finansieringen av velodromen. Området vil også romme over 190 boliger, som bygges og selges av Conceptor Bolig.

Veidekke Entreprenør AS er hovedentreprenør for byggingen av velodromen. Den har en total kostnadsramme på knappe 250 millioner kroner, og næringsbygget omtrent det samme.