Frank Langfitt (t.v.) og teknisk produsent Samuel Alwyine-Mosely (BBC), intervjuer Arianna Minoretti fra Statens vegvesen. Foto: Linda Grønstad/Statens vegvesen

36 millioner radiolyttere fikk høre om Ferjefri E39

I november 2018 besøkte National Public Radio (NPR) Norge for å lage en reportasje om utbedret og Ferjefri E39. Sendingen er nå tilgjengelig.

 – Jeg er fascinert over infrastrukturprosjekter som bringer folk tettere sammen, og ikke minst er jeg fascinert av de fantastiske brukonstruksjonene dere planlegger, sa Frank Langfitt, reporter i NPR til vegnett.no.

– For oss som kommer fra land hvor infrastrukturen er såpass mye dårligere vedlikeholdt, er det interessant å se hvordan dere prioriterer infrastruktur og innovasjon i Norge, og vi er spesielt interessert i flytebruer og nedsenkede rørbruer.

National Public Radio (og medprodusent BBC) var spesielt opptatt av å besøke et lokalsamfunn som vil oppleve store endringer som følge av at man oppretter faste forbindelser. Valget falt på øya Tysnes sør for Bergen hvor de blant annet fikk møte ordfører Kåre Martin Kleppe.

Her kan du lese artikkelen Norway embarks on its most ambitious transport project yet og høre radioreportasjen.