Fra venstre Sveinar Sætherberget fra Senter for voksnes læring i Glåmdal, Elin Ellingsen, leder for Mapeiskolen og Ole Thomas Norheim, hovedtillitsvalgt i Mapei. Foto: Mapei
Fra venstre Sveinar Sætherberget fra Senter for voksnes læring i Glåmdal, Elin Ellingsen, leder for Mapeiskolen og Ole Thomas Norheim, hovedtillitsvalgt i Mapei. Foto: Mapei

25 medarbeidere tar fagbrev på jobb hos Mapei

I høst starter 25 ansatte i Mapei med yrkesfaglig utdanning i ordningen «Fagbrev på jobb» i samarbeid med Senter for voksenopplæring i Glåmdal.

Fabrikksjef Jan Roger Broen. Foto: Mapei
Fabrikksjef Jan Roger Broen. Foto: Mapei

– God fagkunnskap er grunnsteinen i driften, og vi har et kontinuerlig fokus på å videreutvikle denne kompetansen. Vi har veldig mange flinke medarbeidere, men noen mangler formalkompetanse. Vi har som mål at de som mangler fagbrev skal få det, forteller fabrikksjef Jan Roger Broen i Mapei i en pressemelding.

I august gjennomførte selskapet et informasjonsmøte for alle som ikke har fagbrev sammen med Senter for voksenopplæring i Glåmdal. Gjennom en støtteordning fra fylkeskommunen bistår de med det faglige opplegget. I første omgang vil cirka 25 ansatte ta fagbrev.

– Mapei er den første industribedriftene som kommer til oss med et slikt ønske, og vi håper det kan vise vei for andre industribedrifter også, sier veileder Sveinar Sætherberget hos Senter for voksenopplæring i Glåmdal i meldingen.

Et stort flertall av de som ble tilbudt muligheten for fagbrev har takket ja. De jobber i hovedsak innen produksjonsteknikk og logistikk, men det er også noen innen laboratoriefag og renhold. Kravet er at de har jobbet i faget i minimum ett år.

– Vi har gjennomført en realkompetansevurdering av hver kandidat og stipulerer en læretid som gjerne ligger rundt ett år, men det kan være kortere, og i noen tilfeller lenger. Undervisningen avsluttes med en vanlig fagprøve, slik en VG3-elev må gjennom, forklarer Sætherberget.

De som velger å ta fagbrev får tett oppfølging av bedriften.

– Vi tilrettelegger best mulig underveis, og bistår med praktiske oppgaver som oppmelding til fagprøve og eksamen. Jeg synes det er flott at så mange er motivert for dette, og jeg tror også at de som nå går i gang vil ha stor glede og nytte av å gjøre det sammen, forklarer Elin Ellingsen, leder for Mapeiskolen.

Mapei sørger for nødvendige vikarer slik at de ansatte kan delta på samlinger og undervisning, samtidig som de mottar full lønn.

– For de som har kommet inn som vikarer og etter hvert har fått fast jobb eller andre som mangler formell kompetanse er dette et fryktelig positivt tilbud som vi er glade for å kunne bidra til å fronte, forteller hovedtillitsvalgt Ole Thomas Norheim via meldingen.