Pon åpnet sitt nye hovedanlegg med fulle hus. Foto: Pon Equipment. 

2000 åpnet Pon sitt nye hovedanlegg

Pon Equipment og Pon Power tok imot 2000 besøkende på fire dager da de åpnet sitt nye hovedanlegg på Berger.

Skedsmokorset. Innflytningen skjedde den 14. november og forrige uke var det fire dager med åpningsarrangement av det nye anlegget. Endelig er både Pon Equipment, forhandler av Cat-anleggsmaskiner med tilhørende servicevirksomhet og Pon Power, forhandler av Cat og MaK-motorer og generatorer i Norge samlet under samme tak, skriver Pon Equipment i en pressemelding.

Hele anlegget er på 53 000 kvadratmeter og en bygningsmasse er på 20.000 kvadratmeter. I bygget jobber 225 ansatte fra Pon Equipment og Pon Power. Det nye bygget er et femstjerners Caterpillar-anlegg da det oppfyller de strengeste kravene til renslighet, prosesser, utstyr og opplæring fra Caterpillar, melder Pon.

I løpet av forrige uke var det hele 2000 på besøkende på Berger på fire dager. Onsdagen var det offisiell åpningsseremoni. Kvelden ble åpnet av Erik Sollerud adm. direktør i Pon Equipment og Claus Høyer, adm. direktør i Pon Power, hvor eier Fanja Pon klippet snoren for gjester primært fra Pon, Caterpillar og leverandører.

Torsdagen var det duket for åpningsfest i verkstedet for alle Pon Equipments kunder. Her ble det storslagen fest med 1150 stykker til bords som alle fikk servert juletallerken i løpet av 20 minutter. Det gikk med 300 kg ribbe og 120 kg surkål på én kveld.

Med kunder fra fjern og nær, sjåfører, entreprenører, leverandører, andre forretningspartnere og 120 Pon-ansatte samlet, var det en svært vellykket kveld. Kundene fikk omvisning på sveiseverkstedet som tilbyr mange nye fasiliteter. Denne kvelden var det åpningen av verkstedet som stod i fokus, og Pål Lund representerte alle mekanikerne som jobber i Pon Equipment da han åpnet kvelden ved å klippe snoren, skriver Pon Equipment.

– De aller viktigste i Pon, er våre mekanikere så derfor er det naturlig at de står for åpningen i kveld, sa adm. direktør, Erik Sollerud.

På fredagen var det åpen skoledag med rundt 100 skolelever fra fagskoler og videregående skoler. Det ble gitt omvisning på bygget samt foredrag om Cat-teknologi, Steg VI motorer, effektiv anleggsdrift og byggeprosesser.

– Som en ledende aktør i bransjen er det viktig for oss å bidra til at skolene har fokus på sikkerhet og ny teknologi samt at vi kan få gode lærlinger som ønsker å jobbe hos oss i fremtiden, kommenterte Andreas Walnum, teknisk sjef hos Pon Equipment.

Åpningsuka ble avsluttet på lørdagen med åpen dag for familie, venner og andre kjente hvor det var over 400 som tok turen for å se på det nye anlegget. Det vil bli arrangert en ny åpen dag for alle i februar. Datoen for denne dagen vil bli publisert på Pon Equipments facebook-sider, melder Cat-leverandøren. 

Foto: Pon Equipment.