20-åring døde i arbeidsulykke – entreprenørselskap tiltalt

Mathias Fors Olsen (20) døde da anleggsmaskinen hans kjørte av veien og havnet i en elv langs E16 ved Filefjell i november 2012. Arbeidsgiveren er tiltalt for å ha brutt flere sikkerhetsforskrifter i forbindelse med ulykken.

Rettssaken mot den nord-norske entreprenøren vil gå for Nord-Troms tingrett i Tromsø. Saken starter onsdag og det er satt av totalt tre dager til behandlingen.

Foruten tiltalen mot selskapets to daglige ledere, er det også ilagt et forelegg på 400.000 kroner mot selve selskapet. Det blir også lagt ned krav om erstatning til 20-åringens etterlatte.

To dager senere døde han på Haukeland sykehus.

Sjefene i entreprenørselskapet er tiltalt for brudd på arbeidsmiljøloven og en rekke sikkerhetsforskrifter i forbindelse med ulykken, skriver Nordlys.

«På grunn de tekniske manglene og manglende opplæring mistet Olsen kontroll over dumperen i nedoverbakke, slik at dumperen kjørte i elva», heter det i tiltalen mot entreprenøren, der det også påpekes at ulykkeskjøretøyet ikke hadde vært til sakkyndig kontroll siden 31. mars 2011.

Saken skulle egentlig gå for Sogn tingrett, men er flyttet til Nord-Troms tingrett i Tromsø siden flere av aktørene, deriblant de tiltalte, holder til i Nord-Norge.