104 personer ble evakuert etter brann i Førde

En tomannsbolig i Førde i Sogn og Fjordane er totalskadd etter en brann. 104 personer fra nabohusene ble evakuert på grunn av brannen. Ingen personer er skadd.

Brannvesenet meldte at de hadde kontroll på brannen natt til mandag, men klokken 10.52 meldte Vest politidistrikt at brannen blusset opp igjen og at det var observert åpne flammer.

Politiet startet evakuering av de nærmeste naboene, og Flatene skole, som ligger like i nærheten, ble åpnet for at de evakuerte skal ha tak over hodet. Det er ikke meldt om personskader. Totalt skal 104 personer ha blitt evakuert.

En halvtime senere meldte politiet at det var full overtenning og mye røyk på stedet, og klokken 12.45 meldes det at boligen er totalskadd og ubeboelig.

Ved 15-tiden opplyste Vest politidistrikt på Twitter at de fleste beboerne har returnert, bortsett fra de to nærmeste boligene.

Ingen av boligene i nærheten ha fått brannskader, men noen av dem kan ha fått røykskader og dette skal undersøkes nærmere før de evakuerte beboerne kan flytte tilbake.

Politiet fikk beskjed om brannen på Flatane i Førde klokken 3.46 første gang. Det brant da kraftig under en altan og det var uvisst om brannen kunne spre seg. 24 minutter senere meldte politiet at brannmannskapene hadde kontroll over brannen, og klokken 5.27 at brannvesenet drev med etterslukking.