Inga Salvesvold fikk relevant erfaring gjennom en sommer i OBOS. Nå har hun fast jobb samme sted. Foto: OBOS
Inga Salvesvold fikk relevant erfaring gjennom en sommer i OBOS. Nå har hun fast jobb samme sted. Foto: OBOS

1.400 studenter vil bruke sommeren i OBOS

Aldri før har så mange studenter søkt om et summer internship i OBOS som i år.

Da søknadsfristen gikk ut i januar hadde OBOS fått inn i underkant av 1400 søknader.

– En fjerdedel av disse var søknader fra IT-studenter, men også fra studieretninger som juss og økonomi, i tillegg til bygg- og eiendomsfag, heter det i en pressemelding fra OBOS.

– Bygg, anlegg og eiendom er i en rivende utvikling. Vi har behov for tverrfaglige team og ny teknologi for å kunne løse framtidens oppgaver. Da er det ekstra gøy at så mange IT-studenter har fått øynene opp for oss, sier Karoline Bøyesen, HR-rådgiver i OBOS, i meldingen.

Programmet går over ni uker, og har som mål å gi studentene relevante oppgaver de kjenner igjen fra studiene, men også la dem jobbe tverrfaglig gjennom sommeren.

– Oppgavene skal gi erfaring som ligger tett opp til det reelle arbeidslivet, og muligheter til å skape seg et kontaktnett, heter det i meldingen.

– I OBOS setter vi summer internshipet høyt på agendaen. Det er et helhetlig program som går over faste uker på sommeren. Vi ser det som en viktig oppgave å gi studentene relevant arbeidserfaring, og mulighet til å bidra inn i reelle oppgaver. Studentene gjør en nyttig jobb for oss, men enda viktigere er det at vi er med på å bygge neste generasjons arbeidstakere. Det tjener en hel bransje, mener Bøyesen.