Morgenmøte for funksjonærer med koronaavstand på Frysja. Foto: Veidekke

Veidekke: - Større sprik i feltet enn noensinne

Veidekke sier at det ikke har vært større forskjell i koronatiltakene mellom de forskjellige delene av landet enn nå, men at det ikke blir noen store endringer hos dem foreløpig.

- Det har aldri vært større sprik i feltet enn nå. Enkelte steder åpner opp mer og mer, mens i og rundt Oslo er det strengere enn noen gang, sier kommunikasjonssjef Helge Dieset i Veidekke Norge til Byggeindustrien.

Han forteller at dette kommer de til å merke aller mest i anleggsvirksomheten, hvor folk reiser på kryss og tvers rundt i landet. Samtidig vil det ikke umiddelbart bli store forskjeller fra reglene man har blitt vant til på byggeplassene.

- Egentlig er det ikke noen stor endring for oss, og vi fortsetter i stor grad som før med samme tiltak. Vi har hatt tøffe tiltak hele tiden. Kontoransatte har hatt hjemmekontor, de som er på prosjekt har blitt rådet til å reise kollektivt utenom rushtiden, og helst bruke egen bil. Nå gjelder det å minne om viktigheten av at alle tiltak blir fulgt opp. Det gjelder også de grunnleggende tiltakene som hoste- og nysehygiene, håndsprit, munnbind og avstand. Samtidig følger vi utviklingen tett, sier Dieset.

Han understreker at det vil få større følger dersom skoler og barnehager stenger helt flere steder. Dette er innført i Nordre Follo, men foreløpig er det bar innført rødt nivå på skoler og i barnehager i kommunene rundt.

- Hvordan vil en eventuell stenging av grensene påvirke dere?

- Det vil påvirke oss, men det må vi ta om det kommer. Men da vil enkelte prosjekter kunne få betydelige utfordringer om det blir langvarig, sier svarer kommunikasjonssjefen.