Sörred Logistikpark kommer til å bestå av fire logistikkeiendommer nær Göteborg havn. Illustrasjon: AF Gruppen

AF-selskap vant logistikkoppdrag i Gøteborg

AF Gruppens svenske datterselskap Kanonaden Entreprenad har fått i oppdrag å terrassere en 25 hektar stor tomt for en ny logistikkpark på Hisingen i Gøteborg.

Logistikkoppdraget er verdt 101,5 millioner svenske kroner før merverdiavgift, skriver AF Gruppen i en pressemelding om avtalen.

Oppdragsgiver er Bockasjö og Platzer via fellesforetaket AB Bockasjö Platzer Sörred 8:12. Kanonaden skal sprenge 1,2 millioner kubikkmeter fjell, fylle opp og jevne ut tomten før fundamenteringen.

Sörred Logistikpark kommer, ifølge pressemeldingen, til å bestå av fire logistikkeiendommer i nærhet til Gøteborg havn. Det utleibare arealet blir på 87.500 kvadratmeter, og skal tilpasses ønskene til hver enkelt leietaker, skriver AF. Den kommunale reguleringsplanen tillater høylager. Alle eiendommene vil bli utstyrt med solceller og miljøsertifisert i henhold til BREEAM In-use.

I Gøteborg har Kanonaden Entreprenad og Bockasjö tidligere samarbeidet om oppføringen av Hisingens Logistikpark. Totalt er Kanonaden for tiden med på bygging av syv logistikkanlegg i Mälardalen og Vest-Sverige.

– Kanonadens strategiske satsing på anleggsarbeid for logistikkanlegg imøtekommer behovet for ny moderne logistikk i takt med den voksende globale e-handelen, sier Bård Frydenlund, konserndirektør i AF Gruppen Sverige.