Hold liv i plantene med selvvanningsbag

Selvvanningsbagen «grow-in» kombinerer både trendy design, tekstil og selvvanning. Med sin spesielle teknologi skal «grow-in» gjøre det enklere å holde liv i plantene. (Bildekarusell)

Bruk av tekstiler i interiør har vært en økende trend de siste årene, og sammen med interessen for blomster, dyrkning av urter og 'urban growing' har behovet for moderne og enkle selvvanningssystemer dukket opp.

Blomsterkjeden Mester Grønn har utviklet denne nye selvvanningsbagen, som både er dekorativ og som skal ta vare på plantene.

Design og produktutvikling
- Tekstil er på full fart tilbake til hjemmene våre, og nettopp med tanke på dette så Mester Grønn et potensial til å utvikle en selvvanningsbag laget av stoff, heter det i en pressemelding fra selskapet.

«Grow-in» selvvanningsbag er utviklet og designet av personer i Mester Grønn med høy faglig kompetanse både på planter og produktutvikling. «grow-in» er 100 % vanntett, og kan vaskes i maskin på 40 C⁰, eller eventuelt tørkes helt og børstes ren.

Sjeldnere vanning
Selvvanningsbagen har en spesiell teknologi som gjør at du ikke trenger å vanne plantene så ofte. Bbagen består av flere lag ulike materialer som har en helt spesiell oppsugningsevne og samtidig kan regulere vanntilførselen til plantene.

Dette gjør at planter som blir satt i «grow-in» kan vannes sjeldnere enn blomster i vanlig blomsterpotte. Bagen vil derfor egne seg godt til planter som trenger jevnlig vanning, som for eksempel ulike krydderurter, hortensia, og ulike sommerblomster.

I den minste «grow-in» bagen kan du fylle opptil 6 dl vann, og i den største 1,2 liter vann. Plantene vil da forsyne seg selv med vann etter behov.

Både inne- og utebruk
Selvvanningsbagen kan brukes både inne og ute. Du velger selv om du vil sette planten med plastpotten rett i bagen, eller plante direkte i jord og/eller leca.

Uansett vil «grow-in» suge opp og samtidig regulere tilførselen av vann til plantene. Selv om den er 100 % vanntett, er det anbefalt å bruke et underlag for å beskytte bordet eller gulvet, som for eksempel «Floor Protector», for å unngå skader på underlaget som følge av kondens.

Brukes «grow-in» ute, bør den tømmes for vann dersom det regner mye.

«Grow-in» selvvanningsbag finnes i fire ulike størrelser og fem ulike design.