Syke Rhododendron/ roser etc.

Hei. Vi har diverse problemer med våre blomstrende planter i hagen. Blandt annet har vi et Rhododendron bed med 15-20 planter. De fleste bladene er grønne og friske, enkelte er gule og har små hull. Knoppene forblir knopper og vil ikke slå ut i blomst. Slik har det vært i flere år. Det samme skjer med rosebuskene våre, de ser grønne og friske ut til å begynne med, med masse flotte knopper. Deretter får bladene små hull og knoppene blomstrer ikke. Ønsker egentlig en ekspert som kan komme og se, hvet dere om noen som tar slike oppdrag?

Hilsen Hanne

Hei Hanne

Det er nok smart å få noen til å se på det. Hvis du venter til våren, husk å ta bilder av hvordan "ståa" er nå. Det vil være enklere å stille en diagnose utifra bilder enn bare en beskrivelse.

For meg ser det ut til at det er en insektsangrep, og jeg vil tro at det er for sent på sesongen til å gjøre noe med det nå. Jeg vil tro at du kan kontakte kommunen og høre om kommunegartneren der du bor kan hjelpe. Hvis han ikke kan, har han helt sikkert et nettverk av personer som bør kunne komme hjem til dere og diagnostisere samt foreslå kur! Hvis det på ditt hjemsted er skoler med faglinjer som gartner/hagebruk/landbruk el.l. vil det kanskje være mulig å få hjelp derifra også?

Lykke til!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen