Oppdag julestjerner i nye farger

Julestjernene kommer stadig i nye farger, og nå finnes de i hvitt, fersken, rosa, med spetter og med spragler. (Bildekarusell)

Vi kjenner julestjernen best som et rødt julesymbol, men her er julestjernene som ikke vil være tradisjonelle.

– De nye fargene åpner for nye impulser og måter å bruke julestjernen på, sier Opplysningskontoret for blomster og planter (OBP).

Julestjerner fine å bruke som snittblomster, både i vaser og i dekorasjoner. Stjernene kommer også i mini-utgaver, prøv dem om du vil ha mye julestemning på liten plass.

Fantasifulle farger
I dag finnes det flere sorter kremhvite julestjerner. Sorten ‘Christmas Feeling Marble’ er kremgul med rosa stripe i midten, mens ‘Independence Marble’ er mest rosa med en stripe kremgult langs kanten på bladene.

‘Christmas Feeling Fantasy’ er marmorert mørk lakserosa, og lekre ‘Christmas Beauty Nostalgica’ minner om Princettia.

 – For litt mer klassisk julestemning med en vri, prøv ‘Christmas Feelings glitter’, den er lekkert mørkerød med hvite spragler, forteller OBP

Ministjernene øker i popularitet
Ministjernene er som veskehunder: De får plass hvor som helst, mener OBP. De er perfekte til smale vinduskarmer, i hylla ved siden av et bilde, på skrivepulten og på det lille kjøkkenbordet.

Ministjerner i alle farger blir stadig mer populære. I år vil det lages over 850.000 ministjerner i norske gartnerier. På bare 2 år har produksjonen økt med 80.000 planter!

Julestjerne som snittblomst
Du trenger ikke la julestjernen stå i den vanlige potten sin. Bruk vaser og store pyntepotter med oasis og lag originale dekorasjoner. Denne kremgule stjernen har fått en strikkesokk og fuskepels for kalde dager. Du trenger ikke mye for å lage denne morsomme borddekorasjonen. Sett den på bordet og du har et nytt samtaleevne over middagen.