Sol og tørke

Hei Marit!
Jeg trenger lhjelp til planter som liker både sol og tørke. Skal beplante et område på ca. 3 kvm. Området ligger på fjell, men det er en fordypning her som jeg har tenkt å legge jord i. Hagen ligger på Hurum som visstnok har H2 herdighet. Det er dessuten en del vind i området. Har tenkt på sedum-matte eller forskjellige typer gress, evnt. takløk. Kan du hjelpe meg med samplanting som kan tåle mye sol og mye tørke? Og evnt. hvor får jeg tak i slike planter?

På forhånd takk for hjelpen.

Hilsen Ellen Willoch

 

Hei Ellen! :)

Hmmmm, dette var en utfordring, men de er jo til for å løses :)

Forslag til planter som kan trives på "nesten steingrunn" kan være Takløk, Nellik, Prydtistler, div Sedum-typer, Alyssum, Armeria, men litt jord må de jo ha. Husk å velge planter som har varierende høyde og blomstringstid. Etter å ha plantet de, kan det være en fordel å legge stein oppå jorden, slik at den ikke erroderer. Prydgress kan også utgjøre et flott bed alene, men da må du ha en del jord. Kan du bygge opp bedet med naturstein?

Denne type planter vil du kunne bestille på et hvilket som helst plantesenter slik at du får de neste vår. Det er ganske utplukket i de fleste hagesentrene nå, så jeg ville brukt tiden på å planlegge og når du har kommet frem til den rette kombinasjonen av det du ønsker deg, snakker du med hagesenteret og ber de bestille til deg.

Ønsker deg lykke til med utfordringen og håper du har fått litt påfyll i form av mine forslag til planter! Fortsatt god sommer! :)

Med vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen