Rosebed

Hei. Jeg har fått i oppgave å flytte et rosebed.
Har du et forslag til hvordan jeg kan gjøre det?
For å holde alt ugrasset borte så bør det jo sprøytes, eller lukes ofte! Evt at jeg må bruke stein til å avgrense beddet.

Hilsen
Siri Mathisen

Hei Siri

Det kan være en besværlig oppgave å flytte et rosebed. Roser har dype røtter og de liker ikke å få de kuttet av. Jeg vil anbefale deg å først gjøre den nye plassen klar med dype og brede groper, som er godt gjennomvannet innen plantene kommer. Selve operasjonen bør utføres på så kort tid som mulig, slik at røttene ikke er i luft mer enn høyst nødvendig.

Når det gjelder forflytningen er jo roser som kjent fulle av torner, så jeg vil anbefale deg å gå til innkjøp av lange rosehansker, gjerne med skinn også oppover armene. Er det langt mellom bedene, kan du dra plantene på presenning eller kjøre de i trillebår.

I det nye bedet bør du sørge for at det er luket godt og du kan gjerne gå til innkjøp av "ugressfjerner" for å lette lukearbeidet. Avgrenser du bedet med stein, som bør stikke i alle fall 5-10 cm under bakken, vil du også forhindre gresset i å gro inn i bedet! Lykke til med prosjektet!

Med vennlig hilsen fra Marit Næss Jørgensen