Blomstervisning på Gjennestad

Et knippe gartnere presenterte nylig sin produksjon for profesjonelle innkjøpere ved Gjennestad Gartnerskole i Vestfold. Deltakerne fikk se flotte, norske blomster i langt større bredde enn forbrukere vanligvis får oppleve. (Bildekarusell)

Produsenter, grossister, planteforhandlere og innkjøpere var 18. september samlet til Den Norske Handelsplassen – en utstilling som skal vise de flotte norske blomstene og plantene som er tilgjengelige.

Utstillingen ble holdt på Gjennestad Gartnerskole utenfor Tønsberg. Bak arrangementet står engasjerte gartnere, som sammen med Norsk Gartnerforbund, Opplysningskontoret for blomster og planter, Gjennestad Gartnerskole og Norsk landbruksrådgivning avd Viken har fått realisert prosjektet.

Vil ha blomstervisning på hagemessen
Prosjektleder Marit Sagen for Hagemessen på Norges Varemesse var en av de mange fornøyde deltakerne:

–  Jeg synes dette er et strålende tiltak og håper tilsvarende visning kan etableres under messedagene på Lillestrøm. Vi ønsker å vekke bevisstheten hos forbrukerne og vise mangfold og bredde hos norske produsenter, sier Sagen til hage.no.

Hun mener at en slik visning må nå ut til flere enn butikker og oppkjøpere.

– Det produseres mye spennende i norske gartnerier, men forbrukerne må jo vite hva de skal spørre etter, sier Sagen.

Hun ser for seg en fagdag på hagemessen, der profesjonelle kunder kan gjøre sine innkjøp, men at messens øvrige besøkende kan glede seg over utstillingen i ordinær åpningstid.

Chelsea Flower Show-light
En rundspørring blant utstillerne på Gjennestad tydet på at lysten til å lage et «Chelsea Flower show»-light på Hagemessen i Lillestrøm, absolutt er til stede, ifølge Sagen.

Arrangøren håper at Den Norske Handelsplassen kan arrangeres jevnlig, til glede for både gartneriene, grossistene og forhandlerne, men først og fremst til glede for den norske forbruker.